ЕП: “Змајеви” путују у Атину, Роби не жели еуфорију!

Селектор БИХ Роберт Просинечки упозорава да ће у Грчкој његова екипа морати да да максимум, упркос чињеници да је домаћа селекција практично већ отписана у Групи Ј.

Фудбал 13.10.2019 | 17:30
ЕП: “Змајеви” путују у Атину, Роби не жели еуфорију!
Фудбалска репрезентација БиХ путује данас у Атину гдје ће у уторак против Грчке одиграти утакмицу осмог кола групе Ј квалификација за ЕУРО 2020. године.

Утакмица се игра на највећем грчком стадиону, на Олимпијском стадиону "Спирос Луис" с почетком од 20.45 часова.

Репрезентативци БиХ синоћ су у Зеници у седмом колу групе Ј квалификација за ЕУРО 2020 побиједила Финску, резултатом 4:1, те се вратила у игру за пласман на наредни континентални шампионат, али јој је потребна побједа како би наставила трку са Финском и Јерменијом за другу позицију.

Селектор бх. репрезентације Роберт Просинечки уочи лета за Атину, рекао је да је синоћ остварен одличан резултат али да то ништа не значи ако се исто не понови у Грчкој.

"Имамо два дана да се освјежимо, одморимо и видимо да ли има повријеђених и дали су сви физички спремни. Синоћ је заиста бил добра утакмица, тркачки изванредна. Момци су у свим аспектима били пуно бољи од Финске, на крају тај резултат је нама сигурно важан за самопоуздање, за оно што слиједи у Грчкој", рекао је Просинечки.

Истакао је да Грчка довођењем новог селектора има већи мотив да одигра добру утакмицу против БиХ.

"Сигурно да неће ни размишљати о томе да немају више шансе и да ће бити лагана утакмца. Сигурно је да ће бити тешка утакмица, потово нама БиХ не баш и не одговара Грчка, тако да прекосутра ћемо опет морати дати све као и у синоћној утакмици да би добили", поручио је селектор бх. репрезентације.

Додао је да у бх. табору након синоћњег тријумфа против Финске, који је донио наду за пласман БиХ на ЕУРО 2020, нема еуфорије и да је свака наредна утакмица одлучујућа.

"Мислим да су они при земљи зато што имамо још увијек мањка бодова и зато што нам је свака наредна утакмица одлучујућа. Не вјерујем да ће ту бити неке еуфорије, само треба честити момцима, стварно су одиграли одличну утакмицу", поручио је Просинечки.

У уводним минутама синоћњег сусрета повриједио се Един Вишћа, који је добио тежак ударац, због чега није могао наставити утакмицу. Просинечки тврди да је везњак један од кључних играча те се нада да ће се у наредна два дана успјети опоравити.

Осим сусрета Грчка - БиХ, у уторак ће међусобно играти и Финска иЈерменија. Иако су Финци након позара од БиХ пољуљани, Просинечки сматра да ће, уз предуслов да БиХ побиједи у Атини, стање на табели до краја бити неизвјесно.

Послије седам одиграних кола Италија је већ обезбиједила пласман на наредно Европско првенство с максималним 21 бодом. Друга је Финска са 12. БиХ и Јерменија су сакупиле по 10, Грчка пет, те Лихтенштајн два бода.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар