EP: “Zmajevi” putuju u Atinu, Robi ne želi euforiju!

Selektor BIH Robert Prosinečki upozorava da će u Grčkoj njegova ekipa morati da da maksimum, uprkos činjenici da je domaća selekcija praktično već otpisana u Grupi J.

Fudbal 13.10.2019 | 17:30
EP: “Zmajevi” putuju u Atinu, Robi ne želi euforiju!
Fudbalska reprezentacija BiH putuje danas u Atinu gdje će u utorak protiv Grčke odigrati utakmicu osmog kola grupe J kvalifikacija za EURO 2020. godine.

Utakmica se igra na najvećem grčkom stadionu, na Olimpijskom stadionu "Spiros Luis" s početkom od 20.45 časova.

Reprezentativci BiH sinoć su u Zenici u sedmom kolu grupe J kvalifikacija za EURO 2020 pobijedila Finsku, rezultatom 4:1, te se vratila u igru za plasman na naredni kontinentalni šampionat, ali joj je potrebna pobjeda kako bi nastavila trku sa Finskom i Jermenijom za drugu poziciju.

Selektor bh. reprezentacije Robert Prosinečki uoči leta za Atinu, rekao je da je sinoć ostvaren odličan rezultat ali da to ništa ne znači ako se isto ne ponovi u Grčkoj.

"Imamo dva dana da se osvježimo, odmorimo i vidimo da li ima povrijeđenih i dali su svi fizički spremni. Sinoć je zaista bil dobra utakmica, trkački izvanredna. Momci su u svim aspektima bili puno bolji od Finske, na kraju taj rezultat je nama sigurno važan za samopouzdanje, za ono što slijedi u Grčkoj", rekao je Prosinečki.

Istakao je da Grčka dovođenjem novog selektora ima veći motiv da odigra dobru utakmicu protiv BiH.

"Sigurno da neće ni razmišljati o tome da nemaju više šanse i da će biti lagana utakmca. Sigurno je da će biti teška utakmica, potovo nama BiH ne baš i ne odgovara Grčka, tako da prekosutra ćemo opet morati dati sve kao i u sinoćnoj utakmici da bi dobili", poručio je selektor bh. reprezentacije.

Dodao je da u bh. taboru nakon sinoćnjeg trijumfa protiv Finske, koji je donio nadu za plasman BiH na EURO 2020, nema euforije i da je svaka naredna utakmica odlučujuća.

"Mislim da su oni pri zemlji zato što imamo još uvijek manjka bodova i zato što nam je svaka naredna utakmica odlučujuća. Ne vjerujem da će tu biti neke euforije, samo treba čestiti momcima, stvarno su odigrali odličnu utakmicu", poručio je Prosinečki.

U uvodnim minutama sinoćnjeg susreta povrijedio se Edin Višća, koji je dobio težak udarac, zbog čega nije mogao nastaviti utakmicu. Prosinečki tvrdi da je veznjak jedan od ključnih igrača te se nada da će se u naredna dva dana uspjeti oporaviti.

Osim susreta Grčka - BiH, u utorak će međusobno igrati i Finska iJermenija. Iako su Finci nakon pozara od BiH poljuljani, Prosinečki smatra da će, uz preduslov da BiH pobijedi u Atini, stanje na tabeli do kraja biti neizvjesno.

Poslije sedam odigranih kola Italija je već obezbijedila plasman na naredno Evropsko prvenstvo s maksimalnim 21 bodom. Druga je Finska sa 12. BiH i Jermenija su sakupile po 10, Grčka pet, te Lihtenštajn dva boda.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar