Жоржињо: Дотакли смо дно, али на ЕП-у можемо до титуле!

Репрезентативац Италије је био одушевљен пласманом своје селекције на Европско првенство и тврди да ће његов тим желети да се пита за све наредног лета.

Фудбал 14.10.2019 | 16:14
Жоржињо: Дотакли смо дно, али на ЕП-у можемо до титуле!
Италији је таква суботња ноћ била потребна! После фамозног новембра 2017. и испадања из квалификација за Светско првенство у Русији од стране Шведске, "азури" су били у нокдауну.

После пуних 60 година су доживели да њихов тим не оде на Мундијал и такав снажан ударац их је озбиљно заболео. Направљене су промене, уместо Ђанпјера Вентуре је прво стигао Луиђи ди Бјађо, само привремено, да би онда дошао Роберто Манћини.

Седам мечева у квалификацијама за ЕУРО 2020 било је довољно Манћинију и његовим пуленима да забележе седам победа и као друга селекција, после Белгије, пласирају се на завршни турнир. После победе 2:0 над Грчком, Жоржињо је био посебно радостан због осигураног пласмана.

"Дотакли смо дно, јер нико није очекивао да Италија пропусти Светско првенство. Био је то страшан ударац за нас и сада смо срећни што смо се вратили на прави пут. Славимо нешто битно, јер ништа у спорту не можете да узимате здраво за готово", рекао је везиста Италије после тријумфа на "Олимпику".

Он је искористио прилику да велике заслуге припише селектору.

"Сигуран сам да сада сви виде да смо другачији тим, највише захваљујући Роберту Манћинију који нам је вратио самопоуздање у кратком временском периоду", истакао је и потом открио шта очекује од Италије наредног лета.

"Мислим да можемо да идемо до самог краја на Еуро 2020. Постоје тимови који су у напреднијој фази од нас у овом тренутку и имају више искуства, али ми смо Италија и не можемо да се задовољавамо нечим мањим од тога. Желимо да се питамо и не могу да дочекам турнир", истакао је фудбалер Челсија.

Италија је шампион Европе до сада била само 1968. када су у финалу победили Југославију, а играли су и у финалима 2000. и 2012. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар