Žoržinjo: Dotakli smo dno, ali na EP-u možemo do titule!

Reprezentativac Italije je bio oduševljen plasmanom svoje selekcije na Evropsko prvenstvo i tvrdi da će njegov tim želeti da se pita za sve narednog leta.

Fudbal 14.10.2019 | 16:14
Žoržinjo: Dotakli smo dno, ali na EP-u možemo do titule!
Italiji je takva subotnja noć bila potrebna! Posle famoznog novembra 2017. i ispadanja iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji od strane Švedske, "azuri" su bili u nokdaunu.

Posle punih 60 godina su doživeli da njihov tim ne ode na Mundijal i takav snažan udarac ih je ozbiljno zaboleo. Napravljene su promene, umesto Đanpjera Venture je prvo stigao Luiđi di Bjađo, samo privremeno, da bi onda došao Roberto Manćini.

Sedam mečeva u kvalifikacijama za EURO 2020 bilo je dovoljno Manćiniju i njegovim pulenima da zabeleže sedam pobeda i kao druga selekcija, posle Belgije, plasiraju se na završni turnir. Posle pobede 2:0 nad Grčkom, Žoržinjo je bio posebno radostan zbog osiguranog plasmana.

"Dotakli smo dno, jer niko nije očekivao da Italija propusti Svetsko prvenstvo. Bio je to strašan udarac za nas i sada smo srećni što smo se vratili na pravi put. Slavimo nešto bitno, jer ništa u sportu ne možete da uzimate zdravo za gotovo", rekao je vezista Italije posle trijumfa na "Olimpiku".

On je iskoristio priliku da velike zasluge pripiše selektoru.

"Siguran sam da sada svi vide da smo drugačiji tim, najviše zahvaljujući Robertu Manćiniju koji nam je vratio samopouzdanje u kratkom vremenskom periodu", istakao je i potom otkrio šta očekuje od Italije narednog leta.

"Mislim da možemo da idemo do samog kraja na Euro 2020. Postoje timovi koji su u naprednijoj fazi od nas u ovom trenutku i imaju više iskustva, ali mi smo Italija i ne možemo da se zadovoljavamo nečim manjim od toga. Želimo da se pitamo i ne mogu da dočekam turnir", istakao je fudbaler Čelsija.

Italija je šampion Evrope do sada bila samo 1968. kada su u finalu pobedili Jugoslaviju, a igrali su i u finalima 2000. i 2012. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar