Рамос уписао рекорд, иза себе оставио и Касиљаса!

Дефанзивац Реала Серхио Рамос уписао је своје име у историју шпанског фудбала.  Серхио Рамос претекао Касиљаса: 14 година и 168 утакмица за Шпанију! Фудбалер Реала постао играч за највише наступа за Шпанију. Од Европљана само је Буфон испред њега.

Фудбал 13.10.2019 | 16:52
Рамос уписао рекорд, иза себе оставио и Касиљаса!
Искусни штопер је на гостовању репрезентације Шпаније у Норвешкој уписао рекордни 168. наступ у дресу са државним грбом.

Рамос је тако иза себе оставио и некадашњег клупског колегу, сада голмана Порта, Икера Касиљаса, који је за Шпанију бранио укупно 167 пута.

И то није све, 33-годишњи Рамос је постао рекордер по броју наступа у репрезентацији међу европским селекцијама јер је на тој листи претекао легенду летонског фудбала, Виталијса Астафјевса.

Када је реч о Реалу, Рамос је до сада одиграо 615 мечева у свим такмичењима.

Како ствари стоје, Рамос ће летвицу рекорда подићи највероватније на још виши ниво јер је најавио да планира да игра до своје 40. године.

Рамос је репрезентативац од 2005, када је у марту месецу дебитовао против Кине. За 14 година у Шпанији, освојио је три велика такмичења. Био је шампион Европе 2008. и 2012, као и света 2010.

Занимљиво је да је Рамос најавио да ће играти фудбал до 40. године, а сада му је 33. Уколико и даље буде добијао позиве у национални тим, граница ће још дуго, дуго остати недостижна за многе.

На листи фудбалера који су одиграли највише утакмица за своје репрезентације, Рамос се налази на деоби осмог места са Иваном Хуртадом из Еквадора.

На првом је славни Египћанин Ахмед Хасан са 184 утакмице, Мохамед Ал Деаји из Саудијске Арабије је други са 174, следе Мексиканац Клаудио Саурез (177), голман "азура" Ђанлуиђи Буфон (176), Бадер Ал Мутава из Кувајта и Ахмед Мубарак из Омана (173), Хосам Хасан из Египта (170)…

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар