Ramos upisao rekord, iza sebe ostavio i Kasiljasa!

Defanzivac Reala Serhio Ramos upisao je svoje ime u istoriju španskog fudbala.  Serhio Ramos pretekao Kasiljasa: 14 godina i 168 utakmica za Španiju! Fudbaler Reala postao igrač za najviše nastupa za Španiju. Od Evropljana samo je Bufon ispred njega.

Fudbal 13.10.2019 | 16:52
Ramos upisao rekord, iza sebe ostavio i Kasiljasa!
Iskusni štoper je na gostovanju reprezentacije Španije u Norveškoj upisao rekordni 168. nastup u dresu sa državnim grbom.

Ramos je tako iza sebe ostavio i nekadašnjeg klupskog kolegu, sada golmana Porta, Ikera Kasiljasa, koji je za Španiju branio ukupno 167 puta.

I to nije sve, 33-godišnji Ramos je postao rekorder po broju nastupa u reprezentaciji među evropskim selekcijama jer je na toj listi pretekao legendu letonskog fudbala, Vitalijsa Astafjevsa.

Kada je reč o Realu, Ramos je do sada odigrao 615 mečeva u svim takmičenjima.

Kako stvari stoje, Ramos će letvicu rekorda podići najverovatnije na još viši nivo jer je najavio da planira da igra do svoje 40. godine.

Ramos je reprezentativac od 2005, kada je u martu mesecu debitovao protiv Kine. Za 14 godina u Španiji, osvojio je tri velika takmičenja. Bio je šampion Evrope 2008. i 2012, kao i sveta 2010.

Zanimljivo je da je Ramos najavio da će igrati fudbal do 40. godine, a sada mu je 33. Ukoliko i dalje bude dobijao pozive u nacionalni tim, granica će još dugo, dugo ostati nedostižna za mnoge.

Na listi fudbalera koji su odigrali najviše utakmica za svoje reprezentacije, Ramos se nalazi na deobi osmog mesta sa Ivanom Hurtadom iz Ekvadora.

Na prvom je slavni Egipćanin Ahmed Hasan sa 184 utakmice, Mohamed Al Deaji iz Saudijske Arabije je drugi sa 174, slede Meksikanac Klaudio Saurez (177), golman "azura" Đanluiđi Bufon (176), Bader Al Mutava iz Kuvajta i Ahmed Mubarak iz Omana (173), Hosam Hasan iz Egipta (170)…

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar