И Модрича има свог Александра Великог!

Одбојкаш Александар Околић, члан репрезентације Србије која је недавно у Француској освојила златну медаљу на Европском првенству, боравио у родној Модричи.

Остали спортови 13.10.2019 | 20:59
И Модрича има свог Александра Великог!
Александар Околић, који је недавно на Европском првенству у Француској освојио златну медаљу са репрезентацијом Србије, боравио је у родној Модричи, гдје му је уприличен пријем код начелника Младена Крекића, а затим и дружење са младим спортистима овог града.

Некадашњи одбојкаш Модриче, Црвене звезде и Берлина, данас је члан грчког ПАОК-а, али сваки слободан тренутак користи да обиђе родни крај.

"Имам огромну трему. До прије неколико година шетао сам овдашњим улицама, играо баскет и гледао преко телевизије успјешне спортисте. Данас стојим пред младим спортистима, пред руководством Општине и Одбојкашког савеза Републике Српске и пред новинарима са златном медаљом из Француске", истакао је Околић, па наставио:

"Дошао сам да мотивишем младе људе да се баве спортом, да здраво живе. Да остваре своје снове. Да вјерују у успјех и доћи ће до њега. Овдје сам да се захвалим родној Модричи за подршку коју су слали мени и репрезентацији Србије. Невјеровантан осјећај, док сам овдје ја ћу да представљам Модричу и да помогнем њен спорт колико могу. Хвала и начелнику Модриче за срдачност", рекао је члан златних "олрова".



Начелник Модриче Младен Крекић рекао је да ови простори имају на кога да буду поносни.

"Задовољство је угостити тако успјешног младог човјека. Он је понос Модриче, он је наш див, велики јуноша и побједник. Имали смо прије 40 година клупског шампиона Југославије из Модриче, а сада Модричанин је са својим другарима из репрезентације Србије првак Европе. Ови млади Модричани дошли су да поздраве успјешног спортисту, да чују савјете како радити, па постати успјешан. Памтим Околића као дјечака, а он сада и стасом и карактером горостас. Ово је значајан дан и за Модричу и за спортску Републику Српску", нагласио је начелник Модриче.

Околићу је ово четврта медаља са репрезентацијом Србије.



У Свјетској лиги 2015. године био је сребрни, а годину дана касније златни, док је на првенству Старог континента 2017. године са "орловима" у Пољској стигао до трећег мјеста.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар