I Modriča ima svog Aleksandra Velikog!

Odbojkaš Aleksandar Okolić, član reprezentacije Srbije koja je nedavno u Francuskoj osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, boravio u rodnoj Modriči.

Ostali sportovi 13.10.2019 | 20:59
I Modriča ima svog Aleksandra Velikog!
Aleksandar Okolić, koji je nedavno na Evropskom prvenstvu u Francuskoj osvojio zlatnu medalju sa reprezentacijom Srbije, boravio je u rodnoj Modriči, gdje mu je upriličen prijem kod načelnika Mladena Krekića, a zatim i druženje sa mladim sportistima ovog grada.

Nekadašnji odbojkaš Modriče, Crvene zvezde i Berlina, danas je član grčkog PAOK-a, ali svaki slobodan trenutak koristi da obiđe rodni kraj.

"Imam ogromnu tremu. Do prije nekoliko godina šetao sam ovdašnjim ulicama, igrao basket i gledao preko televizije uspješne sportiste. Danas stojim pred mladim sportistima, pred rukovodstvom Opštine i Odbojkaškog saveza Republike Srpske i pred novinarima sa zlatnom medaljom iz Francuske", istakao je Okolić, pa nastavio:

"Došao sam da motivišem mlade ljude da se bave sportom, da zdravo žive. Da ostvare svoje snove. Da vjeruju u uspjeh i doći će do njega. Ovdje sam da se zahvalim rodnoj Modriči za podršku koju su slali meni i reprezentaciji Srbije. Nevjerovantan osjećaj, dok sam ovdje ja ću da predstavljam Modriču i da pomognem njen sport koliko mogu. Hvala i načelniku Modriče za srdačnost", rekao je član zlatnih "olrova".



Načelnik Modriče Mladen Krekić rekao je da ovi prostori imaju na koga da budu ponosni.

"Zadovoljstvo je ugostiti tako uspješnog mladog čovjeka. On je ponos Modriče, on je naš div, veliki junoša i pobjednik. Imali smo prije 40 godina klupskog šampiona Jugoslavije iz Modriče, a sada Modričanin je sa svojim drugarima iz reprezentacije Srbije prvak Evrope. Ovi mladi Modričani došli su da pozdrave uspješnog sportistu, da čuju savjete kako raditi, pa postati uspješan. Pamtim Okolića kao dječaka, a on sada i stasom i karakterom gorostas. Ovo je značajan dan i za Modriču i za sportsku Republiku Srpsku", naglasio je načelnik Modriče.

Okoliću je ovo četvrta medalja sa reprezentacijom Srbije.



U Svjetskoj ligi 2015. godine bio je srebrni, a godinu dana kasnije zlatni, dok je na prvenstvu Starog kontinenta 2017. godine sa "orlovima" u Poljskoj stigao do trećeg mjesta.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar