Медведев покорио и Шангај!

Прави наследик "велике тројке"! Данил Медведев освојио је титулу на Мастерсу у Шангају, пошто је у два сета (6:4, 6:1) савладао Александра Зверева.  Незаустављиви Медведев као ФУРИЈА: Зверев оборен, Шангај покорен.  Руски тенисер наставио невероватну форму и у Кини, где је освојио своју другу титулу из категорије Мастерс 1000.

Тенис 13.10.2019 | 12:45
Медведев покорио и Шангај!
Млади руски тенисер освојио је други Мастерс у каријери, односно други ове године, након што је првенац узео у Синсинатију.

Медведев је потврдио да се налази у феноменалној форми и никоме неће бити лако против њега у завршници године.

Није Рус одиграо перфектан меч, колико је Зверев сам себе уништио грешкама. У важним тренуцима, Немац је поклањао поене противнику и очекивано на крају му се распала игра.

Проблем од раније јавио се и овога пута. Зверев је у првом сету, код резултата 5:4 за Медведева, имао шансу да изједначи, али је направио две дупле сервис грешке и тиме је поклонио четвртом играчу света сет.

На старту другог периода игре шести тенисер света имао је брејк лопту коју није успео да искористи. Чинило се да то није омело Немца, пошто је одмах у наредном имао три гем лопте за 1:1.

Међутим, у том тренутку Зверев одиграва катастрофално, губи пет поена заредом и Медведев прави брејк. До краја сета Немац је успео да освоји само један гем и четврти играч света долази до убедљиве победе – 6:4, 6:1.

Данил Медведев је нови шампион Шангаја! Баш као и летос у САД, и овога пута је трофеј који је бранио Новак Ђоковић у своју витрину преузео руски тенисер. У финалу је убедљиво савладан Александер Зверев - 2:0 (6:4, 6:1).

Меч је трајао један сат и 13 минута и није испрва деловало да би могао се тако брзо заврши. Медведев је одмах на старту повео 2:0, али је Немац успео у дугачком петом гему да узврати брејком и уведе први сет у егал.

Ипак, Зверев је попустио на сервис баш онда када није смео, при резултату 4:5 за Медведева и практично тог тренутка је питање победника било решено.

Главни разлог за то је тај што се игра Зверева потпуно распала, а Медведев је наставио да игра у свом ритму. Док су се "окренули", на семафору је већ стајало 5:0 у корист Московљанина, накн двоструког брејка.

Зверев је стигао до краја сусрета само да се "упише" на семафор, да би Медведев лако довршио посао и тако освојио своју другу Мастерс 1000 титулу и то другу узастопну.

Он је славио и у Синсинатију, на америчкој турнеји пред УС Опен, па сада из три Мастерс финала у 2019. има две победе и један пораз. На последњих шест турнира које је одиграо после Вимблдона, Медведев је сваки пут стизао бар до финала, а у њима је имао половичан учинак.

Медведев ће и после овог тријумфа остати на четвртом месту АТП листе, што је његов најбољи пласман, али ће се у понедељак примаћи Роџеру Федереру. Рус је у Шангају освојио нових 955 бодова, док је Швајцарац изгубио 180, те ће разлика између њих двојице сада бити "само" 1030 поена.

Ни Зверев се неће помаћи на листи, а тако би било чак и да је славио у финалу. Он ће остати на шестој позицији, јер му Доминик Тим сада бежи 660 бодова.

Овосезонска серија Мастерс 1000 завршава се у Паризу крајем октобра, а после тога ће уследити и Завршни мастерс у Лондону где ће наступити осморица најбољих тенисера у текућој години.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар