Medvedev pokorio i Šangaj!

Pravi nasledik "velike trojke"! Danil Medvedev osvojio je titulu na Mastersu u Šangaju, pošto je u dva seta (6:4, 6:1) savladao Aleksandra Zvereva.  Nezaustavljivi Medvedev kao FURIJA: Zverev oboren, Šangaj pokoren.  Ruski teniser nastavio neverovatnu formu i u Kini, gde je osvojio svoju drugu titulu iz kategorije Masters 1000.

Tenis 13.10.2019 | 12:45
Medvedev pokorio i Šangaj!
Mladi ruski teniser osvojio je drugi Masters u karijeri, odnosno drugi ove godine, nakon što je prvenac uzeo u Sinsinatiju.

Medvedev je potvrdio da se nalazi u fenomenalnoj formi i nikome neće biti lako protiv njega u završnici godine.

Nije Rus odigrao perfektan meč, koliko je Zverev sam sebe uništio greškama. U važnim trenucima, Nemac je poklanjao poene protivniku i očekivano na kraju mu se raspala igra.

Problem od ranije javio se i ovoga puta. Zverev je u prvom setu, kod rezultata 5:4 za Medvedeva, imao šansu da izjednači, ali je napravio dve duple servis greške i time je poklonio četvrtom igraču sveta set.

Na startu drugog perioda igre šesti teniser sveta imao je brejk loptu koju nije uspeo da iskoristi. Činilo se da to nije omelo Nemca, pošto je odmah u narednom imao tri gem lopte za 1:1.

Međutim, u tom trenutku Zverev odigrava katastrofalno, gubi pet poena zaredom i Medvedev pravi brejk. Do kraja seta Nemac je uspeo da osvoji samo jedan gem i četvrti igrač sveta dolazi do ubedljive pobede – 6:4, 6:1.

Danil Medvedev je novi šampion Šangaja! Baš kao i letos u SAD, i ovoga puta je trofej koji je branio Novak Đoković u svoju vitrinu preuzeo ruski teniser. U finalu je ubedljivo savladan Aleksander Zverev - 2:0 (6:4, 6:1).

Meč je trajao jedan sat i 13 minuta i nije isprva delovalo da bi mogao se tako brzo završi. Medvedev je odmah na startu poveo 2:0, ali je Nemac uspeo u dugačkom petom gemu da uzvrati brejkom i uvede prvi set u egal.

Ipak, Zverev je popustio na servis baš onda kada nije smeo, pri rezultatu 4:5 za Medvedeva i praktično tog trenutka je pitanje pobednika bilo rešeno.

Glavni razlog za to je taj što se igra Zvereva potpuno raspala, a Medvedev je nastavio da igra u svom ritmu. Dok su se "okrenuli", na semaforu je već stajalo 5:0 u korist Moskovljanina, nakn dvostrukog brejka.

Zverev je stigao do kraja susreta samo da se "upiše" na semafor, da bi Medvedev lako dovršio posao i tako osvojio svoju drugu Masters 1000 titulu i to drugu uzastopnu.

On je slavio i u Sinsinatiju, na američkoj turneji pred US Open, pa sada iz tri Masters finala u 2019. ima dve pobede i jedan poraz. Na poslednjih šest turnira koje je odigrao posle Vimbldona, Medvedev je svaki put stizao bar do finala, a u njima je imao polovičan učinak.

Medvedev će i posle ovog trijumfa ostati na četvrtom mestu ATP liste, što je njegov najbolji plasman, ali će se u ponedeljak primaći Rodžeru Federeru. Rus je u Šangaju osvojio novih 955 bodova, dok je Švajcarac izgubio 180, te će razlika između njih dvojice sada biti "samo" 1030 poena.

Ni Zverev se neće pomaći na listi, a tako bi bilo čak i da je slavio u finalu. On će ostati na šestoj poziciji, jer mu Dominik Tim sada beži 660 bodova.

Ovosezonska serija Masters 1000 završava se u Parizu krajem oktobra, a posle toga će uslediti i Završni masters u Londonu gde će nastupiti osmorica najboljih tenisera u tekućoj godini.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar