ЕЛ: Мицић МВП, а Милутинов скакач 2. кола!

Српски репрезентативац одиграо изванредну утакмицу против Албе због чега је изабран за најкориснијег играча кола.  Доминација Срба у ЕЛ: Мицић МВП, Томић тренер кола, Милутинов у Топ 5.  Василије Мицић проглашен је МВП другог кола ЕЛ, а специјализовани кошаркаши портал "Еурохоопс" поделио је остале награде за учинке у том периоду.

Кошарка 13.10.2019 | 10:51
ЕЛ: Мицић МВП, а Милутинов скакач 2. кола!
Василије Мицић изабран је за најкориснијег играча другог кола Евролиге.

Српски кошаркаш је у победи над Албом (106:105) убацио 23 поена уз 13 асистенција и индекс корисности 32.



Центар из Србије Никола Милутинов најбољи је скакач кола. Он је у победи Олимпијакоса над Валенсијом имао 14 ухваћених лопти.

"Еурохоопс" је изабрао најкориснијег играча кола (МВП), тренера кола и најбољу петорку.

У све три категорије доминирали су Срби.

Епитет МВП понео је плејмејкер Ефеса Василије Мицић, који је постигао 23 поена и поделио 13 асистенција у победи после продужетка над Албом. Он је, уједно, проглашен и званичним МВП другог кола ЕЛ од тог такмичења.

Организатор игре репрезентације Србије је уз то додао и четири украдене лопте и три скока, а његови поени били су кључни да турски тим избори продужетак.

Што се тиче тренера кола, "Еурохоопс" је ту изабрао тренера Црвене звезде Милана Томића.

Томићеви црвено-бели су потпуно надиграли турског гиганта Фенербахче и дошли до победе у Београду резултатом 68:56.

Игра шампиона Србије била је егзактно и смислено постављена од првог минута, а дефанзивна клиника која је вићена у "Арени" била је за дивљење.

"Ниједан тим неће бити сигуран у 'Арени' ако тренерс српског представника буде наставио да овако води своју екипу", наводи се у тексту поменутог портала.

Што се прве петорке тиче, ту су место заслужила два српска играча.

Поред Мицића, на месту центра нашао се најбољи играч Олимпијакоса, Никола Милутинов. Бивши ас Партизана је у победи над Валенсијом учествовао са 17 поена и 14 скокова.

Уз Николу и Васу у најбољој петорци кола нашли су се и Вил Клајбурн (ЦСКА Москва) са 15 поена и осам скокова против Бајерна, Џордан Мики (Реал Мадрид) са 16 поена и 11 скокова против Макабија и Кајл Кјурик (Барселона) са 24 поена против Зенита.

"Еурохоопс" је истакао и велике пропусте на утакмици између Арманија и Жалгириса, која је припала италијанском клубу.

Током последњих минута утакмице судије су направиле два велика пропуста: Прво је плеј Литванаца Томас Вокап изашао у аут, који није досуђен, да би затим на супротној страни Мајкл Рол направио очигледне кораке испред заспалог ока једног од судија.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар