EL: Micić MVP, a Milutinov skakač 2. kola!

Srpski reprezentativac odigrao izvanrednu utakmicu protiv Albe zbog čega je izabran za najkorisnijeg igrača kola.  Dominacija Srba u EL: Micić MVP, Tomić trener kola, Milutinov u Top 5.  Vasilije Micić proglašen je MVP drugog kola EL, a specijalizovani košarkaši portal "Eurohoops" podelio je ostale nagrade za učinke u tom periodu.

Košarka 13.10.2019 | 10:51
EL: Micić MVP, a Milutinov skakač 2. kola!
Vasilije Micić izabran je za najkorisnijeg igrača drugog kola Evrolige.

Srpski košarkaš je u pobedi nad Albom (106:105) ubacio 23 poena uz 13 asistencija i indeks korisnosti 32.



Centar iz Srbije Nikola Milutinov najbolji je skakač kola. On je u pobedi Olimpijakosa nad Valensijom imao 14 uhvaćenih lopti.

"Eurohoops" je izabrao najkorisnijeg igrača kola (MVP), trenera kola i najbolju petorku.

U sve tri kategorije dominirali su Srbi.

Epitet MVP poneo je plejmejker Efesa Vasilije Micić, koji je postigao 23 poena i podelio 13 asistencija u pobedi posle produžetka nad Albom. On je, ujedno, proglašen i zvaničnim MVP drugog kola EL od tog takmičenja.

Organizator igre reprezentacije Srbije je uz to dodao i četiri ukradene lopte i tri skoka, a njegovi poeni bili su ključni da turski tim izbori produžetak.

Što se tiče trenera kola, "Eurohoops" je tu izabrao trenera Crvene zvezde Milana Tomića.

Tomićevi crveno-beli su potpuno nadigrali turskog giganta Fenerbahče i došli do pobede u Beogradu rezultatom 68:56.

Igra šampiona Srbije bila je egzaktno i smisleno postavljena od prvog minuta, a defanzivna klinika koja je vićena u "Areni" bila je za divljenje.

"Nijedan tim neće biti siguran u 'Areni' ako treners srpskog predstavnika bude nastavio da ovako vodi svoju ekipu", navodi se u tekstu pomenutog portala.

Što se prve petorke tiče, tu su mesto zaslužila dva srpska igrača.

Pored Micića, na mestu centra našao se najbolji igrač Olimpijakosa, Nikola Milutinov. Bivši as Partizana je u pobedi nad Valensijom učestvovao sa 17 poena i 14 skokova.

Uz Nikolu i Vasu u najboljoj petorci kola našli su se i Vil Klajburn (CSKA Moskva) sa 15 poena i osam skokova protiv Bajerna, Džordan Miki (Real Madrid) sa 16 poena i 11 skokova protiv Makabija i Kajl Kjurik (Barselona) sa 24 poena protiv Zenita.

"Eurohoops" je istakao i velike propuste na utakmici između Armanija i Žalgirisa, koja je pripala italijanskom klubu.

Tokom poslednjih minuta utakmice sudije su napravile dva velika propusta: Prvo je plej Litvanaca Tomas Vokap izašao u aut, koji nije dosuđen, da bi zatim na suprotnoj strani Majkl Rol napravio očigledne korake ispred zaspalog oka jednog od sudija.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar