ЕП: Славље послије 21 године!

Фудбалска репрезентација Андоре прексиноћ је против Молдавије окончала период од 21 године чекања на прву побједу у квалификацијама за европска првенства.

Фудбал 13.10.2019 | 14:20
ЕП: Славље послије 21 године!
Андора је претходно изгубила свих 56 утакмица у квалификацијама за ЕП које је одиграла од 5. септембра 1998. године и дуела са Јерменијом. Откако је постала чланица Европске фудбалске уније (УЕФА) и Свјетске фудбалске федерације (ФИФА) 1996. године Андора је имала свега двије побједе у такмичарским утакмицама, али обје у квалификацијама за свјетска првенства. Томе треба додати и четири тријумфа у пријатељским утакмицама. 

Јунак Андоре у прексиноћњем дуелу био је Марк Валес који је у 63. минуту главом прослиједио лопту у мрежу Молдавије за велику побједу резултатом 1:0.

Након седам одиграних кола у групи “Х“ квалификација за ЕУРО 2020, Андора је побјегла са дна табеле и заузима пето мјесто са три бода, колико има и посљедњепласирана Молдавија. На врху табеле су Турска и Француска, које су са по 18 бодова готово осигурале пласман на ЕП, а слиједе их Исланд са 12 и Албанија са девет.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар