EP: Slavlje poslije 21 godine!

Fudbalska reprezentacija Andore preksinoć je protiv Moldavije okončala period od 21 godine čekanja na prvu pobjedu u kvalifikacijama za evropska prvenstva.

Fudbal 13.10.2019 | 14:20
EP: Slavlje poslije 21 godine!
Andora je prethodno izgubila svih 56 utakmica u kvalifikacijama za EP koje je odigrala od 5. septembra 1998. godine i duela sa Jermenijom. Otkako je postala članica Evropske fudbalske unije (UEFA) i Svjetske fudbalske federacije (FIFA) 1996. godine Andora je imala svega dvije pobjede u takmičarskim utakmicama, ali obje u kvalifikacijama za svjetska prvenstva. Tome treba dodati i četiri trijumfa u prijateljskim utakmicama. 

Junak Andore u preksinoćnjem duelu bio je Mark Vales koji je u 63. minutu glavom proslijedio loptu u mrežu Moldavije za veliku pobjedu rezultatom 1:0.

Nakon sedam odigranih kola u grupi “H“ kvalifikacija za EURO 2020, Andora je pobjegla sa dna tabele i zauzima peto mjesto sa tri boda, koliko ima i posljednjeplasirana Moldavija. Na vrhu tabele su Turska i Francuska, koje su sa po 18 bodova gotovo osigurale plasman na EP, a slijede ih Island sa 12 i Albanija sa devet.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar