И Француска прекида извоз оружја у Турску

Француска је вечерас саопштила да обуставља извоз оружја у Турску након што је Анкара покренула војну офензиву против курдских снага на сјеверу Сирије.

Свијет 12.10.2019 | 22:07
И Француска прекида извоз оружја у Турску
Француска је друга земља која се одлучила на овај потез, а то је прво урадила Њемачка.

"Чекајући крај ове офензиве, Француска је одлучила обуставити све планове за извоз оружја у Турску које би се могло употријебити у тој офанзиви. Ова одлука одмах ступа на снагу", наведено је у заједничком саопштењу министарстава спољних послова и одбране.

Њемачка је забранила извоз оружја у Турску с обзиром на турску војну офанзиву на сјевероистоку Сирије, а савезна влада неће издати нове дозволе за сву војну опрему коју би Турска могла користити у Сирији.

Министрица одбране Аннегрет Крамп-Карренбауер казала је у петак да Њемачка очекује од свих НАТО партнера, укључујући и Турску, да доприноси стабилизацији регије.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Околић

12.10.2019 20:16

Турска штити своју нафту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

13.10.2019 01:47

Које су то западне гњиде, кобојаги увели смо им некакве санкције да се смире курди а овамо им дали дозволу да их масакрирају. Ако мислите озбиљно уведите им цијела ЕУ комплет ембарго И на увоз и извоз и не само ЕУ цио свијет па да видимо докле це ићи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У круг

13.10.2019 07:08

Засто се игнорисе цињеница, да било који председник Турске.Никада неце дозволити стварање неког "Курдистана" у близини своје границе. Добро. Јасно је да нека стања једнима одговарају а другима не. Ево на пример. Турска се испровоцира до те мере и реси да усреци тамо неке. Дозволи да три милиона избеглица из своје дрзаве крену на пут о коме сањају. Знамо да се људима ретко, цак никада не испуњавају снови.То се само десава у бајкама а зивот није бајка. Стигну они тако до Балкана … И? Ста и? И ста онда? Хм онда... Цица мица и готова прица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

13.10.2019 08:20

Курди су храбар народ али нису имали довољно политицке памети и вјероватно су опет прокоцкали једну идеалну могуцност да створе дрзаву.Не боде се са рогатим и невјерује се преварантима...ако их не мозес побједити, придрузи им се.

ОДГОВОРИТЕ