"Јунајтед је прерано отпустио Муриња!"

Маруан Фелаини, белгијски фудбалер, је за "Скај спорт" причао о свом бившем клубу Манчестер јунајтеду.

Фудбал 12.10.2019 | 18:08
"Јунајтед је прерано отпустио Муриња!"
Искусни везњак провео је пет и по година у редовима "црвених ђавола", а тренирали су га Дејвид Мојес, Луј ван Гал и Жозе Мурињо, који је отпуштен због лоших резултата, само месец дана пре Фелаинијеве селидбе у Кину.

Белгијанац верује да је "Специјални" требало да добије више времена

"Они су довели Муриња, једног од најбољих тренера на свету и желели су да изгради тим. Међутим, отпустили су га прерано. Није лако направити тим за само две године. Мурињо је у првој сезони остварио невероватне резултате, унапредио је екипу, освојио трофеје. Океј, друга сезона је била мало тежа, али он је покушао да ради најбоље што може у датим околностима", рекао је Фелаини.

Он се дотакао политике Јунајтеда у вези са тренерима и том приликом подсетио да ништа боље нису прошли Мојес и Ван Гал.

"Они су довели Мојеса и нису му дали времена. Онда су купили Ван Гала, дали му две године и ми смо почели да правимо нешто, освојили куп, али онда су и њега отпустили. Ако хоћете да изградите тим, не треба да отпуштате тренере сваке или сваке друге године", додао је Фелаини.

Фелаини је Јунајтед напустио у јануару, пошто није био у плановима Оле Гунара Солскјера.

"Солскјер није разговарао са мном о томе да ли ћу ја играти или не. Ја сам потписао нови двогодишњи уговор, један од најбољих менаџера на свету (Мурињо) желео је да останем у клубу. Међутим, код новог менаџера нисам био у плановима, тако да сам одлучио да одем. Не жалим за том одлуком", закључио је Фелаини.

Фелаини тренутно наступа за кинески Шандонг, за који је одиграо 18 мечева и постигао шест голова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар