"Junajted je prerano otpustio Murinja!"

Maruan Felaini, belgijski fudbaler, je za "Skaj sport" pričao o svom bivšem klubu Mančester junajtedu.

Fudbal 12.10.2019 | 18:08
"Junajted je prerano otpustio Murinja!"
Iskusni veznjak proveo je pet i po godina u redovima "crvenih đavola", a trenirali su ga Dejvid Mojes, Luj van Gal i Žoze Murinjo, koji je otpušten zbog loših rezultata, samo mesec dana pre Felainijeve selidbe u Kinu.

Belgijanac veruje da je "Specijalni" trebalo da dobije više vremena

"Oni su doveli Murinja, jednog od najboljih trenera na svetu i želeli su da izgradi tim. Međutim, otpustili su ga prerano. Nije lako napraviti tim za samo dve godine. Murinjo je u prvoj sezoni ostvario neverovatne rezultate, unapredio je ekipu, osvojio trofeje. Okej, druga sezona je bila malo teža, ali on je pokušao da radi najbolje što može u datim okolnostima", rekao je Felaini.

On se dotakao politike Junajteda u vezi sa trenerima i tom prilikom podsetio da ništa bolje nisu prošli Mojes i Van Gal.

"Oni su doveli Mojesa i nisu mu dali vremena. Onda su kupili Van Gala, dali mu dve godine i mi smo počeli da pravimo nešto, osvojili kup, ali onda su i njega otpustili. Ako hoćete da izgradite tim, ne treba da otpuštate trenere svake ili svake druge godine", dodao je Felaini.

Felaini je Junajted napustio u januaru, pošto nije bio u planovima Ole Gunara Solskjera.

"Solskjer nije razgovarao sa mnom o tome da li ću ja igrati ili ne. Ja sam potpisao novi dvogodišnji ugovor, jedan od najboljih menadžera na svetu (Murinjo) želeo je da ostanem u klubu. Međutim, kod novog menadžera nisam bio u planovima, tako da sam odlučio da odem. Ne žalim za tom odlukom", zaključio je Felaini.

Felaini trenutno nastupa za kineski Šandong, za koji je odigrao 18 mečeva i postigao šest golova.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar