Погледајте зашто је Велики брат - ријалити смрти

Већ годинама постоји теорија да је кућа у којој је сниман телевизијски ријалити-шоу "Велики брат" уклета и да су његови учесници због тога доживљавали личне и породичне трагедије.

Србија 12.10.2019 | 07:14
Погледајте зашто је Велики брат - ријалити смрти
Наизглед, то делује као неозбиљна тврдња, помало као сујеверје, али кад се боље анализира, заиста је тачно да је већи број такмичара доживео неку врсту несреће. Психолози тврде да они који се одлучују на учешће у оваквим емисијама већ имају нарушено психичко здравље, склони су агресивном понашању, а живот у изолацији само погоршава њихово стање. 

Међутим, чињеница је да код већине такмичара њихова психичка стања нису имала никакве везе с несрећама које су им се дешавале после учешћа у "Великом брату".

УБИО МАЈКУ, ПРЕТИО БАКИ 

Антал Скенџић



Још у новембру 2007. године, кад је Антал, иначе учесник прве сезоне "Великог брата", убио своју мајку Розалију, приче о проклетству су се усталасале. А убиства, самоубиства и друге несреће нису стали до дана данашњег. Кад је изашао из затвора, Скенџић је направио инцидент упавши у кућу своје баке, којој је претио убиством уколико му не препише некретнину.

УМРЛА МУ СУПРУГА 

Бора Дрљача

Одмах по изласку из "ВИП Великог брата 4" 2010. Бора Дрљача сазнао је да његова супруга Рада болује од канцера дојке. Она није хтела да прихвати конвенционално лечење, операцију и терапије, већ је покушала помоћу алтернативне методе да победи опаку болест. Преминула је у децембру 2018. године.



УБИО КСЕНИЈУ, ПА СЕБЕ

Филип Каписода

Трагедија у којој су живот изгубили Филип Каписода и Ксенија Пајчин само је једна у низу стравичних смрти којима је заједничка веза вила на београдском Кошутњаку. Прво је љубавни пар доживео саобраћајну несрећу у селу Лисовић, на путу до Ксенијине викендице, за коју су многи мислили да је Филипов начин да их обоје још тада усмрти. Два месеца након тога, 16. марта 2010, Филип је Ксенији одузео живот, а потом извршио самоубиство. Каписода је био учесник треће сезоне "ВИП Великог брата" 2009. године, кад је освојио треће место.



ПОГИНУО ВОЗЕЋИ КАЈТ 

 Далибор Андонов Гру

Последњи међу настрадалима је Далибор Андонов Гру, који је погинуо у септембру возећи кајт на Дунаву! Репер је учествовао у „ВИП Великом брату“ 2009. године, а тамо је провео 29 дана и освојио друго место. Касније је одбијао учешће у ријалити-програмима.

АУТО СЛЕТЕО У РЕКУ

Погибија троје учесника Елмира Кудузовића, Стевана Зечевића Зеке и Зорице Лазић

"Велики брат" који је сниман 2007. године прекинут је, одлуком продукције, због погибије троје учесника који су раније напустили шоу. Елмир Кудузовић, Стеван Зечевић Зека и Зорица Лазић доживели су саобраћајну несрећу кад је аутомобил у којем су се возили при брзини од 150 километра на сат необјашњиво промашио мост, слетео с пута и одлетео у реку. Троје од четворо такмичара је погинуло на месту, док је Владимир Сарић преживео само зато што је испао из аута. Вест о њиховој смрти 29. децембра ујутру шокирала је и растужила целу Србију, али и регион. Били су млади и желели су да постану познати, али судбина је за њих имала други план.



МАРИНА НАПУСТИЛА ШОУ ЗБОГ СМРТИ СИНА

Операција Тријумф Такмичење у кући "Великог брата"

Још током емитовања прве и једине сезоне "Операције Тријумф", снимане у истој кући у којој се одигравао и "Велики брат", догодиле су се чак три смрти. Прво су Данијел Павловић, а потом и Ђорђе Гогов остали без деде. Месец дана након тога чланици жирија Марини Туцаковић изненада је преминуо син Милош Радуловић, стар само 24 године, и то је разлог због којег је она напустила пројекат.

Учесница истог такмичења, тада 20-годишња Милица Мајсторовић, покушала је да се убије, наводно због терета тадашње популарности, несрећне љубави и депресије која ју је пратила. Аднан Бабајић, победник шоуа "Операција Тријумф", имао је саобраћајну несрећу, а два дана пред заказану свадбу преминула му је мајка.



СМРТ ЋЕРКЕ 

Милић Вукашиновић 

Милић Вукашиновић учествовао је у другој и трећој сезони. У јулу прошле године његова ћерка Маја Авдибеговић наводно је извршила самоубиство у сарајевском насељу Језеро. Обдукција је показала да се угушила након што је узела већу дозу лекова. Иначе, Маја се годинама борила са зависношћу од наркотика, о чему је њен отац јавно говорио.



ПРЕМИНУЛА ОД РАКА 

Дивна Карлеуша

Радио-водитељка била је учесница четврте сезоне "ВИП Великог брата" 2010. Након тога учествовала је у ријалитију "Парови", који је напустила јер се није осећала добро. Анализе су те 2016. године показале да Дивна болује од канцера плућа, после чега је одмах започела лечење. После три године борбе, у марту 2019. је преминула.



(Курир)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Н

12.10.2019 08:23

Ријалити игре и јесу направљене за људе кои немају никакву улогу у животу.Ту само још горе падну на дно а и они што им шаљу поруке не виде да не раде ништа добро али психа је чудо,то под хитно треба зауставити јер већина људи се уживи у такве ствари и омладина па доживе емотивне крахове у животу и не знајући како даље поводећи се тим доживе трагедије то под хитно треба промјенити и забранити емитовање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рw

12.10.2019 09:15

ЂИЛАС ПОЧЕО МИЛОМИР МАРИЋ И ЖЕЉКО МИТРОВИЋ НАСТАВИЛИ СА ПРОГРАМИРАНИМ ЖИВОТОМ ОД ПЕТ ГОДИНА. ЛОПОВИ

Name

Ре

12.10.2019 15:45

Аве политицаре треба послати одма да уцествују!!!!

Name

Залосно

13.10.2019 06:26

Кад ти неко узме и дусу. Ста цовек цовеку ради.

ОДГОВОРИТЕ