Pogledajte zašto je Veliki brat - rijaliti smrti

Već godinama postoji teorija da je kuća u kojoj je sniman televizijski rijaliti-šou "Veliki brat" ukleta i da su njegovi učesnici zbog toga doživljavali lične i porodične tragedije.

Srbija 12.10.2019 | 07:14
Pogledajte zašto je Veliki brat - rijaliti smrti
Naizgled, to deluje kao neozbiljna tvrdnja, pomalo kao sujeverje, ali kad se bolje analizira, zaista je tačno da je veći broj takmičara doživeo neku vrstu nesreće. Psiholozi tvrde da oni koji se odlučuju na učešće u ovakvim emisijama već imaju narušeno psihičko zdravlje, skloni su agresivnom ponašanju, a život u izolaciji samo pogoršava njihovo stanje. 

Međutim, činjenica je da kod većine takmičara njihova psihička stanja nisu imala nikakve veze s nesrećama koje su im se dešavale posle učešća u "Velikom bratu".

UBIO MAJKU, PRETIO BAKI 

Antal Skendžić



Još u novembru 2007. godine, kad je Antal, inače učesnik prve sezone "Velikog brata", ubio svoju majku Rozaliju, priče o prokletstvu su se ustalasale. A ubistva, samoubistva i druge nesreće nisu stali do dana današnjeg. Kad je izašao iz zatvora, Skendžić je napravio incident upavši u kuću svoje bake, kojoj je pretio ubistvom ukoliko mu ne prepiše nekretninu.

UMRLA MU SUPRUGA 

Bora Drljača

Odmah po izlasku iz "VIP Velikog brata 4" 2010. Bora Drljača saznao je da njegova supruga Rada boluje od kancera dojke. Ona nije htela da prihvati konvencionalno lečenje, operaciju i terapije, već je pokušala pomoću alternativne metode da pobedi opaku bolest. Preminula je u decembru 2018. godine.



UBIO KSENIJU, PA SEBE

Filip Kapisoda

Tragedija u kojoj su život izgubili Filip Kapisoda i Ksenija Pajčin samo je jedna u nizu stravičnih smrti kojima je zajednička veza vila na beogradskom Košutnjaku. Prvo je ljubavni par doživeo saobraćajnu nesreću u selu Lisović, na putu do Ksenijine vikendice, za koju su mnogi mislili da je Filipov način da ih oboje još tada usmrti. Dva meseca nakon toga, 16. marta 2010, Filip je Kseniji oduzeo život, a potom izvršio samoubistvo. Kapisoda je bio učesnik treće sezone "VIP Velikog brata" 2009. godine, kad je osvojio treće mesto.



POGINUO VOZEĆI KAJT 

 Dalibor Andonov Gru

Poslednji među nastradalima je Dalibor Andonov Gru, koji je poginuo u septembru vozeći kajt na Dunavu! Reper je učestvovao u „VIP Velikom bratu“ 2009. godine, a tamo je proveo 29 dana i osvojio drugo mesto. Kasnije je odbijao učešće u rijaliti-programima.

AUTO SLETEO U REKU

Pogibija troje učesnika Elmira Kuduzovića, Stevana Zečevića Zeke i Zorice Lazić

"Veliki brat" koji je sniman 2007. godine prekinut je, odlukom produkcije, zbog pogibije troje učesnika koji su ranije napustili šou. Elmir Kuduzović, Stevan Zečević Zeka i Zorica Lazić doživeli su saobraćajnu nesreću kad je automobil u kojem su se vozili pri brzini od 150 kilometra na sat neobjašnjivo promašio most, sleteo s puta i odleteo u reku. Troje od četvoro takmičara je poginulo na mestu, dok je Vladimir Sarić preživeo samo zato što je ispao iz auta. Vest o njihovoj smrti 29. decembra ujutru šokirala je i rastužila celu Srbiju, ali i region. Bili su mladi i želeli su da postanu poznati, ali sudbina je za njih imala drugi plan.



MARINA NAPUSTILA ŠOU ZBOG SMRTI SINA

Operacija Trijumf Takmičenje u kući "Velikog brata"

Još tokom emitovanja prve i jedine sezone "Operacije Trijumf", snimane u istoj kući u kojoj se odigravao i "Veliki brat", dogodile su se čak tri smrti. Prvo su Danijel Pavlović, a potom i Đorđe Gogov ostali bez dede. Mesec dana nakon toga članici žirija Marini Tucaković iznenada je preminuo sin Miloš Radulović, star samo 24 godine, i to je razlog zbog kojeg je ona napustila projekat.

Učesnica istog takmičenja, tada 20-godišnja Milica Majstorović, pokušala je da se ubije, navodno zbog tereta tadašnje popularnosti, nesrećne ljubavi i depresije koja ju je pratila. Adnan Babajić, pobednik šoua "Operacija Trijumf", imao je saobraćajnu nesreću, a dva dana pred zakazanu svadbu preminula mu je majka.



SMRT ĆERKE 

Milić Vukašinović 

Milić Vukašinović učestvovao je u drugoj i trećoj sezoni. U julu prošle godine njegova ćerka Maja Avdibegović navodno je izvršila samoubistvo u sarajevskom naselju Jezero. Obdukcija je pokazala da se ugušila nakon što je uzela veću dozu lekova. Inače, Maja se godinama borila sa zavisnošću od narkotika, o čemu je njen otac javno govorio.



PREMINULA OD RAKA 

Divna Karleuša

Radio-voditeljka bila je učesnica četvrte sezone "VIP Velikog brata" 2010. Nakon toga učestvovala je u rijalitiju "Parovi", koji je napustila jer se nije osećala dobro. Analize su te 2016. godine pokazale da Divna boluje od kancera pluća, posle čega je odmah započela lečenje. Posle tri godine borbe, u martu 2019. je preminula.



(Kurir)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Н

12.10.2019 08:23

Ријалити игре и јесу направљене за људе кои немају никакву улогу у животу.Ту само још горе падну на дно а и они што им шаљу поруке не виде да не раде ништа добро али психа је чудо,то под хитно треба зауставити јер већина људи се уживи у такве ствари и омладина па доживе емотивне крахове у животу и не знајући како даље поводећи се тим доживе трагедије то под хитно треба промјенити и забранити емитовање.

ODGOVORITE
Name

Rw

12.10.2019 09:15

ĐILAS POČEO MILOMIR MARIĆ I ŽELJKO MITROVIĆ NASTAVILI SA PROGRAMIRANIM ŽIVOTOM OD PET GODINA. LOPOVI

Name

Re

12.10.2019 15:45

Ave politicare treba poslati odma da ucestvuju!!!!

Name

Zalosno

13.10.2019 06:26

Kad ti neko uzme i dusu. Sta covek coveku radi.

ODGOVORITE