Андреј Пленковић у сукобу интереса због кума

Хрватска Комисија за одлучивање о сукобу интереса одлучила је данас већином гласова да је премијер Андреј Пленковић повриједио начело савјесног и транспарентног поступања јер је пропустио да обзнани своју кумску повезаност са Игором Показом када га је предлагао за амбасадора у Великој Британији.  

 

Регион 11.10.2019 | 19:11
Андреј Пленковић у сукобу интереса због кума
Предсједница Комисије Наташа Новаковић саопштила је да је таква одлука донијета зато што је Планковић пропустио да декларише кумовску повезаност с Показом, како онима који су учествовала у његовом избору, тако и јавности у тренутку када је тај податак постао јавни, преноси Хина. 

Поступак против Пленковића Комисија је покренула 23. новембра прошле године јер није обавијестио чланове Владе, предсједницу и чланове саборског Одбора за спољну политику и јавност да му је Игор Показ, којег је предложио за амбасадора, вјенчани кум.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милун

11.10.2019 17:31

Пређи у РС па можеш читаву фамилију запослит, као што се то овдје ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

11.10.2019 18:23

до сузааа!!у Републици Српској цатује криминална хоботница све родбина кумови узи цланови породице даљњи цланови породице уцијењени радници за глас на изборима !!сваке врсте злоупотребе институција полозаја пљацка будзета циркус невудјени!и нико ниста цак и законе мијењају да се уклопе у своје неке оквире!и тако политицари зиве у својем царству изнад закона !!!!невидјеноооо а Европа далекооо