Andrej Plenković u sukobu interesa zbog kuma

Hrvatska Komisija za odlučivanje o sukobu interesa odlučila je danas većinom glasova da je premijer Andrej Plenković povrijedio načelo savjesnog i transparentnog postupanja jer je propustio da obznani svoju kumsku povezanost sa Igorom Pokazom kada ga je predlagao za ambasadora u Velikoj Britaniji.  

 

  • Vijesti
  • Region


Predsjednica Komisije Nataša Novaković saopštila je da je takva odluka donijeta zato što je Planković propustio da deklariše kumovsku povezanost s Pokazom, kako onima koji su učestvovala u njegovom izboru, tako i javnosti u trenutku kada je taj podatak postao javni, prenosi Hina. 

Postupak protiv Plenkovića Komisija je pokrenula 23. novembra prošle godine jer nije obavijestio članove Vlade, predsjednicu i članove saborskog Odbora za spoljnu politiku i javnost da mu je Igor Pokaz, kojeg je predložio za ambasadora, vjenčani kum.

(Tanjug)

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

Milun

11.10.2019 19:31

Pređi u RS pa možeš čitavu familiju zaposlit, kao što se to ovdje radi.

do suzaaa!!u Republici Srpskoj catuje kriminalna hobotnica sve rodbina kumovi uzi clanovi porodice daljnji clanovi porodice ucijenjeni radnici za glas na izborima !!svake vrste zloupotrebe institucija polozaja pljacka budzeta cirkus nevudjeni!i niko nista cak i zakone mijenjaju da se uklope u svoje neke okvire!i tako politicari zive u svojem carstvu iznad zakona !!!!nevidjenoooo a Evropa dalekooo

Hahaha

11.10.2019 20:23

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.