''Нешто је морало да се жртвује...!''

''Али све то није одрживо!'' Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, причао је о Дејвис и АТП купу, два различита такмичења сличног формата.

Тенис 12.10.2019 | 15:17
''Нешто је морало да се жртвује...!''
Дејвис куп одлучио је да промени систем, од сада ће се одржавати на крају године у једном граду, што значи да неће бити играња "пред домаћом публиком".

Са друге стране, АТП је основао свој Куп који ће се играти почетком сезоне, мало пре Аустралијан опена. Новак сматра да такав календар мора да се промени.

"Мислим да је све могуће. Тренутно тајминг није тај, али због добробити тениса две стране морају поново да разговарају и да направе један 'супер' догађај. То је неопходно. Мислим да није могуће да обе такмичења издрже ако се одигравају у различитим терминима", рекао је Ђоковић после елиминације из Шангаја.

Новак је потом истакао предност Дејвис, односно АТП купа.

"Формати такмичењу су слични. Дејвис Куп има историју и традицију, и наравно популарност деценијама уназад. Са друге стране АТП Куп је нови догађај и налазе се у бољем делу године. То је почетак сезоне, пред Аустралијан опен и многи тенисери ће играти на њему", казао је наш тенисер и наставио:

"Са Дејвис купом је другачије. Роџер неће играти, и неки други момци ће вероватно отказати. Ја ћу играти ове сезоне. Не знам како ће бити убудуће, али у незгодном термину долази, поготово за момке који играју на Завршном мастерсу. Буквално одмах следећи дан морате да летити из Лондона за Мадрид, где се игра у другачијим условима".

Ђоковић каже да су промене у Дејвис купу морале да се десе, а једна од њих је и да се више не игра пред домаћом публиком. Лично, та одлука му се не свиђа.

"Морало је неколико ствари да се жртвује, а једна од њих је неиграње пред домаћом публиком. То је вероватно ствар коју смо ми тенисери највише волели, да играмо пред нашим навијачима. Сада то није случај и не свиђа ми се таква одлука. Одлучено је да се све игра на једном месту. Са маркетиншке стране такмичење ће сигурно бити успешно", рекао је Новак и закључио:

"Мислим да није одрживо да се два велика такмичења играју у року од шест недеља. Биће интересантно како ће се све одвијати, али мислим да су потребне промене".

Дејвис куп на програму је од 18. до 24. новембра, док је АТП куп од 3. до 12. јануара. Новак је најавио да ће играти за Србију у Мадриду, али и да ће прескочити АТП такмичење.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар