''Nešto je moralo da se žrtvuje...!''

''Ali sve to nije održivo!'' Novak Đoković, najbolji teniser sveta, pričao je o Dejvis i ATP kupu, dva različita takmičenja sličnog formata.

Tenis 12.10.2019 | 15:17
''Nešto je moralo da se žrtvuje...!''
Dejvis kup odlučio je da promeni sistem, od sada će se održavati na kraju godine u jednom gradu, što znači da neće biti igranja "pred domaćom publikom".

Sa druge strane, ATP je osnovao svoj Kup koji će se igrati početkom sezone, malo pre Australijan opena. Novak smatra da takav kalendar mora da se promeni.

"Mislim da je sve moguće. Trenutno tajming nije taj, ali zbog dobrobiti tenisa dve strane moraju ponovo da razgovaraju i da naprave jedan 'super' događaj. To je neophodno. Mislim da nije moguće da obe takmičenja izdrže ako se odigravaju u različitim terminima", rekao je Đoković posle eliminacije iz Šangaja.

Novak je potom istakao prednost Dejvis, odnosno ATP kupa.

"Formati takmičenju su slični. Dejvis Kup ima istoriju i tradiciju, i naravno popularnost decenijama unazad. Sa druge strane ATP Kup je novi događaj i nalaze se u boljem delu godine. To je početak sezone, pred Australijan open i mnogi teniseri će igrati na njemu", kazao je naš teniser i nastavio:

"Sa Dejvis kupom je drugačije. Rodžer neće igrati, i neki drugi momci će verovatno otkazati. Ja ću igrati ove sezone. Ne znam kako će biti ubuduće, ali u nezgodnom terminu dolazi, pogotovo za momke koji igraju na Završnom mastersu. Bukvalno odmah sledeći dan morate da letiti iz Londona za Madrid, gde se igra u drugačijim uslovima".

Đoković kaže da su promene u Dejvis kupu morale da se dese, a jedna od njih je i da se više ne igra pred domaćom publikom. Lično, ta odluka mu se ne sviđa.

"Moralo je nekoliko stvari da se žrtvuje, a jedna od njih je neigranje pred domaćom publikom. To je verovatno stvar koju smo mi teniseri najviše voleli, da igramo pred našim navijačima. Sada to nije slučaj i ne sviđa mi se takva odluka. Odlučeno je da se sve igra na jednom mestu. Sa marketinške strane takmičenje će sigurno biti uspešno", rekao je Novak i zaključio:

"Mislim da nije održivo da se dva velika takmičenja igraju u roku od šest nedelja. Biće interesantno kako će se sve odvijati, ali mislim da su potrebne promene".

Dejvis kup na programu je od 18. do 24. novembra, dok je ATP kup od 3. do 12. januara. Novak je najavio da će igrati za Srbiju u Madridu, ali i da će preskočiti ATP takmičenje.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar