Неопходно је што прије формирати власт у БиХ

Предсједник Реублике Српске Жељка Цвијановић и шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Залтер констатовали су данас, на састанку у Бањалуци, да је неопходно без одлагања формирати Савјет министар БиХ и власт на нивоу ФБиХ, како би се ефикасно спровеле реформе и направио напредак на путу ка Европској унији.

Република Српска 11.10.2019 | 12:11
Неопходно је што прије формирати власт у БиХ
Цвијановићева је упознала саговорника са политичком и економском ситуацијом у Републици Српској и БиХ, као и са тренутном стагнацијом у процесу европских интеграција, која је узрокована чињеницом да ни годину дана након одржаних избора није конституисана власт на свим нивоима у БиХ.

Током састанка, предсједница Цвијановићева је изразила чврсту опредијељеност институција Српске ка европским интеграцијама, те нагласила да се овај процес мора наставити у складу са принципима и правилима усаглашеног механизма координације, као и са пуним уважавањем уставних надлежности свих нивоа власти у БиХ.

Предсједник Републике Српске пожељела је добродошлицу и успјешан боравак у БиХ новом шефу Делегације ЕУ, те изразила наду да ће досадашња добра сарадња институција Српске и Делегације Европске уније у БиХ бити настављена и у наредном периоду.

(Независне)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

СДС

11.10.2019 12:27

Власт нам није потребна, боље да владају ови техничари бар још 10 година. Избори нису битни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

11.10.2019 15:51

Ови и не раде толико лоше.