Neophodno je što prije formirati vlast u BiH

Predsjednik Reublike Srpske Željka Cvijanović i šef Delegacije EU u BiH Johan Zalter konstatovali su danas, na sastanku u Banjaluci, da je neophodno bez odlaganja formirati Savjet ministar BiH i vlast na nivou FBiH, kako bi se efikasno sprovele reforme i napravio napredak na putu ka Evropskoj uniji.

Republika Srpska 11.10.2019 | 12:11
Neophodno je što prije formirati vlast u BiH
Cvijanovićeva je upoznala sagovornika sa političkom i ekonomskom situacijom u Republici Srpskoj i BiH, kao i sa trenutnom stagnacijom u procesu evropskih integracija, koja je uzrokovana činjenicom da ni godinu dana nakon održanih izbora nije konstituisana vlast na svim nivoima u BiH.

Tokom sastanka, predsjednica Cvijanovićeva je izrazila čvrstu opredijeljenost institucija Srpske ka evropskim integracijama, te naglasila da se ovaj proces mora nastaviti u skladu sa principima i pravilima usaglašenog mehanizma koordinacije, kao i sa punim uvažavanjem ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

Predsjednik Republike Srpske poželjela je dobrodošlicu i uspješan boravak u BiH novom šefu Delegacije EU, te izrazila nadu da će dosadašnja dobra saradnja institucija Srpske i Delegacije Evropske unije u BiH biti nastavljena i u narednom periodu.

(Nezavisne)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

SDS

11.10.2019 14:27

Vlast nam nije potrebna, bolje da vladaju ovi tehničari bar još 10 godina. Izbori nisu bitni.

ODGOVORITE
Name

istina

11.10.2019 17:51

Ovi i ne rade toliko loše.