Присвојио новац прикупљен за лијечење дјетета

Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ оптужило је држављанина Србије Ненада Н. из Лазаревца да је средином прошле године противправно присвојио новац прикупљен хуманитарном акцијом за лијечење малољетне особе из Брода.

Република Српска 11.10.2019 | 10:02
Присвојио новац прикупљен за лијечење дјетета
Он је оптужен да је, као предсједник удружења за помоћ дјеци и омладини с посебним потребама из Градишке, присвојио близу двије хиљаде КМ, које су за обољелу Ж.Р. прикупљене путем хуманитарног телефона.

Тужилаштво Дистрикта ставило је на терет оптуженом да је у мају прошле године у Брчком, поступајући у својству предсједника удружења "Мој живот је у вашим рукама", противправно присвојио новац намијењен за помоћ у лијечењу Ж.Р.. 

Он је оптужен да је у више наврата с банковног рачуна Удружења подигао новац, који је прикупљен путем хуманитарног броја 17005 за потребе помоћи у лијечењу Ж.Р..

Иако је био обавезан предати га особи, која му је повјерила прикупљање хуманитарне помоћи, Н. је новац задржао за себе, чиме је противправно прибавио износ од 1.778,67 КМ за који је оштетио Ж.Р. - наводи се у оптужници.

Пред Основним судом Брчко дистрикта БиХ, који је потврдио оптужницу, утврђена је основана сумња да је Ненад Н. починио проневјеру (кривично дјело из члана 378 став (1) Кривичног закона Брчкодистрикта БиХ) за коју је прописана казна затвора од шест мјесеци до пет година.

(Независне)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

правда

11.10.2019 08:12

срамга било зарје то мого уцинити имали он имало цасти и образа имали о0н своју децу њега треба одмах послати на принудни рад затвор од најтезе казне са принудним радом

ОДГОВОРИТЕ
Name

БеЕн

11.10.2019 08:31

Име му је Ненад Недељковић и 2017. је на исти начин украо 6000 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота

11.10.2019 12:58

Страшно ниско, нехумано, морални биједник и најобичнији шљам.