Ово је ћерка Силване Арменулић!

Када је чувена Силвана Арменулић погинула у саобраћајној несрећи, њена ћерка Гордана имала је само 12 година. Њој је и данас веома тешко без мајке, која ју је увек водила свуда са собом, кад год је могла.

Забава 11.10.2019 | 13:00
Ово је ћерка Силване Арменулић!
"Како ми није тешко, као да се јуче десило. Кад сам одвајала те фотографије, сва сам дрхтала. Исплака сам се", рекла је пре неколико година Силванина ћерка "Еxплозиву", па наставила:

"Памтим једну гужву где је мама била фантастично обучена, прелепа, просто блистала. Волела сам што сам ту уз њу. Стварно ме је водила свуда са собом кад год је могла", додала је она.


Гордана је име добила по мајци њеног оца Радмила. Силвану је Радмило Арменулић запросио у јесен 1961. године, а венчали су се 26. октобра, без знања родитеља. После склапања брака у општини, отишли су у кафану "Видин капија", да би после тога Радмило одвео супругу у родитељски стан. Силванине прве године брака изгледале су као бајка. 1964. године добили су Гордану. Такође, Силвани је било изузетно важно то што њен супруг није тражио да она престане са кафанским певањем.



"Увек ми је тешко када морам да причам о њеној погибији. Прихватио сам оно што је писало у полицијском извештају, а после су ми рекли да је можда и она била за воланом. Све те приче које се везују за њену смрт сматрам кафанским. На сваку годишњицу Силванине смрти идем на њен гроб, а некад одем и без неког формалног повода. И наша кћерка Гордана увек сама посећује мајчин гроб, не воли да иде када је гужва. Нерадо о томе говори, што је разумљиво, јер је имала само 12 година када је Силвана погинула. Поставио сам на гробу два бела голуба од мермера. Памтим је као особу која је безгранично била храбра. Ничега се није бојала. Волела је брз живот и узбуђивале су је опасности. Једном је у Немачкој залупила врата стана, а кључ је остао с унутрашње стране. Изашла је на симс широк око 40 центиметара по коме је, на висини од двадесет метара, обишла кућу и кроз прозор на купатилу ушла у стан. А као супруга и друг била је нежна, пажљива и благодарна", рекао је једном приликом Радмило Арменулић.


Чувена певачица Силвана Арменулић погинула је 10. октобра 1976. године у саобраћајној несрећи на аутопуту Београд - Ниш. Несрећа се догодила када се певачица враћала са концерта из Александровца. Са Силваном су настрадали и њена сестра Мирјана Барјактаревић и виолиниста Раде Јашаревић. Рођена је 1939. године у Добоју као Зилха Барјактаревић, а умјетничко име Силвана добила је по италијанској глумици Силвани Мангано.


Извор: Курир.рс, М.Г/Ало/Фото: Yоутубе сцреенсхот

Коментари / 0

Оставите коментар