Ovo je ćerka Silvane Armenulić!

Kada je čuvena Silvana Armenulić poginula u saobraćajnoj nesreći, njena ćerka Gordana imala je samo 12 godina. Njoj je i danas veoma teško bez majke, koja ju je uvek vodila svuda sa sobom, kad god je mogla.

Zabava 11.10.2019 | 13:00
Ovo je ćerka Silvane Armenulić!
"Kako mi nije teško, kao da se juče desilo. Kad sam odvajala te fotografije, sva sam drhtala. Isplaka sam se", rekla je pre nekoliko godina Silvanina ćerka "Explozivu", pa nastavila:

"Pamtim jednu gužvu gde je mama bila fantastično obučena, prelepa, prosto blistala. Volela sam što sam tu uz nju. Stvarno me je vodila svuda sa sobom kad god je mogla", dodala je ona.


Gordana je ime dobila po majci njenog oca Radmila. Silvanu je Radmilo Armenulić zaprosio u jesen 1961. godine, a venčali su se 26. oktobra, bez znanja roditelja. Posle sklapanja braka u opštini, otišli su u kafanu "Vidin kapija", da bi posle toga Radmilo odveo suprugu u roditeljski stan. Silvanine prve godine braka izgledale su kao bajka. 1964. godine dobili su Gordanu. Takođe, Silvani je bilo izuzetno važno to što njen suprug nije tražio da ona prestane sa kafanskim pevanjem."Uvek mi je teško kada moram da pričam o njenoj pogibiji. Prihvatio sam ono što je pisalo u policijskom izveštaju, a posle su mi rekli da je možda i ona bila za volanom. Sve te priče koje se vezuju za njenu smrt smatram kafanskim. Na svaku godišnjicu Silvanine smrti idem na njen grob, a nekad odem i bez nekog formalnog povoda. I naša kćerka Gordana uvek sama posećuje majčin grob, ne voli da ide kada je gužva. Nerado o tome govori, što je razumljivo, jer je imala samo 12 godina kada je Silvana poginula. Postavio sam na grobu dva bela goluba od mermera. Pamtim je kao osobu koja je bezgranično bila hrabra. Ničega se nije bojala. Volela je brz život i uzbuđivale su je opasnosti. Jednom je u Nemačkoj zalupila vrata stana, a ključ je ostao s unutrašnje strane. Izašla je na sims širok oko 40 centimetara po kome je, na visini od dvadeset metara, obišla kuću i kroz prozor na kupatilu ušla u stan. A kao supruga i drug bila je nežna, pažljiva i blagodarna", rekao je jednom prilikom Radmilo Armenulić.


Čuvena pevačica Silvana Armenulić poginula je 10. oktobra 1976. godine u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd - Niš. Nesreća se dogodila kada se pevačica vraćala sa koncerta iz Aleksandrovca. Sa Silvanom su nastradali i njena sestra Mirjana Barjaktarević i violinista Rade Jašarević. Rođena je 1939. godine u Doboju kao Zilha Barjaktarević, a umjetničko ime Silvana dobila je po italijanskoj glumici Silvani Mangano.


Izvor: Kurir.rs, M.G/Alo/Foto: Youtube screenshot

Komentari / 0

Ostavite komentar