Нуђено 30.000 марака кувару да отрује студенте

- Полиција је покренула истрагу након тврдњи да је кувар у Студентском центру Сарајево причао да има сазнања да непознато лице другом лицу нуди 30. 000 марака да се подметне "нешто" како би се изазвало масовно тровање студената у студентској исхрани.

Босна и Херцеговина 10.10.2019 | 22:16
Нуђено 30.000 марака кувару да отрује студенте
То је за "Независне" данас потврђено из овог студентског центра, у чијој се кухињи дневно прави око 2.500 оброка. Ситуација је, према данас објављеним информацијама, схваћена врло озбиљно, па су о свему обавијештени сви надлежни органи.

"Битно је нагласити да смо ми обавијестили МУП, који је те наводе испитао. Ми ћемо у поступку до краја истрајати на томе да утврдимо о чему се овдје ради", рекао је за "Независне" Тарик Цурић, директор овог центра. На питање да ли је полиција испитала кувара, Цурић потврђује да јесте.

"Нама по закону слиједи поступак да испитамо шта се ту десило. Једноставно, сама ријеч 'тровање' није за шалу", рекао је Цурић.

Из студентских кругова сазнајемо да у вези с овим случајем круже разне приче, од тога да је ријеч о куваревој несланој шали, до тога да неки људи желе да га, како истичу, "макну".

Са друге стране, Хамза Вахид Ел-Дин, предсједник Студентског парламента Универзитета у Сарајеву, каже да је студентима у циљу да се утврди истина.

"Искрено се надамо да не постоје појединци или организације који би жељели да отрују студенте. Свакако ћемо и ми да се укључимо у истрагу", навео је за "Независне" лидер Студентског парламента Универзитета у Сарајеву.

Из МУП-а Кантона Сарајево потврђују да су с овим случајем упознати, као и да су се већ прихватили посла.

"Полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево раде на прикупљању сазнања у вези с тим догађајем. Све мјере и радње се подузимају под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево", рекли су за "Независне" из МУП-а КС.

(Независне)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ре

13.10.2019 18:00

Цисти покусај терористицког напада а зна се ко се састаје са терористима

ОДГОВОРИТЕ