Nuđeno 30.000 maraka kuvaru da otruje studente

- Policija je pokrenula istragu nakon tvrdnji da je kuvar u Studentskom centru Sarajevo pričao da ima saznanja da nepoznato lice drugom licu nudi 30. 000 maraka da se podmetne "nešto" kako bi se izazvalo masovno trovanje studenata u studentskoj ishrani.

Bosna i Hercegovina 10.10.2019 | 22:16
Nuđeno 30.000 maraka kuvaru da otruje studente
To je za "Nezavisne" danas potvrđeno iz ovog studentskog centra, u čijoj se kuhinji dnevno pravi oko 2.500 obroka. Situacija je, prema danas objavljenim informacijama, shvaćena vrlo ozbiljno, pa su o svemu obaviješteni svi nadležni organi.

"Bitno je naglasiti da smo mi obavijestili MUP, koji je te navode ispitao. Mi ćemo u postupku do kraja istrajati na tome da utvrdimo o čemu se ovdje radi", rekao je za "Nezavisne" Tarik Curić, direktor ovog centra. Na pitanje da li je policija ispitala kuvara, Curić potvrđuje da jeste.

"Nama po zakonu slijedi postupak da ispitamo šta se tu desilo. Jednostavno, sama riječ 'trovanje' nije za šalu", rekao je Curić.

Iz studentskih krugova saznajemo da u vezi s ovim slučajem kruže razne priče, od toga da je riječ o kuvarevoj neslanoj šali, do toga da neki ljudi žele da ga, kako ističu, "maknu".

Sa druge strane, Hamza Vahid El-Din, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu, kaže da je studentima u cilju da se utvrdi istina.

"Iskreno se nadamo da ne postoje pojedinci ili organizacije koji bi željeli da otruju studente. Svakako ćemo i mi da se uključimo u istragu", naveo je za "Nezavisne" lider Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrđuju da su s ovim slučajem upoznati, kao i da su se već prihvatili posla.

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo rade na prikupljanju saznanja u vezi s tim događajem. Sve mjere i radnje se poduzimaju pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo", rekli su za "Nezavisne" iz MUP-a KS.

(Nezavisne)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Re

13.10.2019 18:00

Cisti pokusaj teroristickog napada a zna se ko se sastaje sa teroristima

ODGOVORITE