Нисмо имали пара, тренинг рано ујутро, док школа не ради!

Из треће српске лиге у НБА лигу - развојни пут Алена Смаилагића није био ни налик очекиваном.

Кошарка 11.10.2019 | 22:15
Нисмо имали пара, тренинг рано ујутро, док школа не ради!
Младић рођен у Београду ће наредне сезоне бити члан Голден Стејт Вориорса, пошто је претходну провео у развојном тиму те франшизе.

У каријери је наступао још само за Беко из Котежа, а његови родитељи су за Санџачку ТВ Мрежу говорили о томе како је све изгледало на почетку.

"Њему су тренинзи почињали у шест ујутру, ја бих га будио у 5 и 20 када крећем на посао. Пошто нисмо имали новца да плаћамо приватну салу, директорка једне средње школе у Београду нам је бесплатно изнајмила салу у термину од 6 до пола 8, док школа није радила. Дете је свако јутро устајало, ишло на тренинге, а тренер га је касније возио у школу да не закасни. Враћао би се око 14х из школе, од 15х је имао нови тренинг, од 17 до 19.30 је одмарао, а потом ишао у Падинску скелу на нови тренинг. Кући би се враћао пред поноћ, када му је мајка припремала вечеру, обавезно јер је јео од шест од осам пута дневно", рекао је његов отац Рустем.

Мајка Нермина је истакла да је више била за то да се Ален окрене школи.

"Сматрала сам да треба да буде образован, отац је био већа подршка за кошарку од мене. Испало је као је испало, пратили смо сваку његову утакмицу, ништа нисмо препуштали случају", наводи.

Отац се нада да ће Ален добити шансу у првој сезони у Голден Стејту.

"Не очекујемо велику минутажу, тек је напунио 19 година, мора да ојача, јесте он јак, али није за те играче који играју тамо. Мора доста да ради на себи, отишао је два месеца пре свих у Америку да би се спремао, тамо су много бољи услови него код нас", навео је Рустем.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар