Nismo imali para, trening rano ujutro, dok škola ne radi!

Iz treće srpske lige u NBA ligu - razvojni put Alena Smailagića nije bio ni nalik očekivanom.

Košarka 11.10.2019 | 22:15
Nismo imali para, trening rano ujutro, dok škola ne radi!
Mladić rođen u Beogradu će naredne sezone biti član Golden Stejt Voriorsa, pošto je prethodnu proveo u razvojnom timu te franšize.

U karijeri je nastupao još samo za Beko iz Koteža, a njegovi roditelji su za Sandžačku TV Mrežu govorili o tome kako je sve izgledalo na početku.

"Njemu su treninzi počinjali u šest ujutru, ja bih ga budio u 5 i 20 kada krećem na posao. Pošto nismo imali novca da plaćamo privatnu salu, direktorka jedne srednje škole u Beogradu nam je besplatno iznajmila salu u terminu od 6 do pola 8, dok škola nije radila. Dete je svako jutro ustajalo, išlo na treninge, a trener ga je kasnije vozio u školu da ne zakasni. Vraćao bi se oko 14h iz škole, od 15h je imao novi trening, od 17 do 19.30 je odmarao, a potom išao u Padinsku skelu na novi trening. Kući bi se vraćao pred ponoć, kada mu je majka pripremala večeru, obavezno jer je jeo od šest od osam puta dnevno", rekao je njegov otac Rustem.

Majka Nermina je istakla da je više bila za to da se Alen okrene školi.

"Smatrala sam da treba da bude obrazovan, otac je bio veća podrška za košarku od mene. Ispalo je kao je ispalo, pratili smo svaku njegovu utakmicu, ništa nismo prepuštali slučaju", navodi.

Otac se nada da će Alen dobiti šansu u prvoj sezoni u Golden Stejtu.

"Ne očekujemo veliku minutažu, tek je napunio 19 godina, mora da ojača, jeste on jak, ali nije za te igrače koji igraju tamo. Mora dosta da radi na sebi, otišao je dva meseca pre svih u Ameriku da bi se spremao, tamo su mnogo bolji uslovi nego kod nas", naveo je Rustem.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar