Не ваља Партизану - ваља Олимпијакосу!

Производио таленте у Земунелу, Саша Илић га предлагао за тренера Партизана, сад га зове Олимпијакос! Милан Ристић на цени у Грчкој. . .

Фудбал 11.10.2019 | 18:08
Не ваља Партизану - ваља Олимпијакосу!
Српски тренери имали су последњих година доста успеха у грчком фудбалу: Владимир Ивић је освојио куп са ПАОК-ом, Владан Милојевић подигао Паниониос, Милан Раставац бележио задовољавајуће резултате са Ксантијем, а њиховим путем могао би да крене и Милан Ристић, пошто је бивши стратег Телеоптика кандидат да преузме бригу о омладинском тиму славног Олимпијакоса.

Медији у Пиреју пишу да је 38-годишњи Ристић тренутно на пол-позицији за функцију упражњену одласком Рикарда Переза. У Атини нису задовољни како су се Олимпијакосови таленти развијали под командом Португалца, кренули су у потрагу за његовим наследником и фокус је задржан на два имена. Фаворитом се дуго сматрао Андонис Никополидис, легендарни голман репрезенатције Грчке, који је по оконачњу каријере 2012. неколико пута био помоћни тренер црвено-белих, по потреби водио тим у кратким временским интервалима, али никад није добио шансу на главној сцени. Очекивало се да би могао да се профилише у раду са млађим категоријама, али ако је веровати вестима из Атине изгледа да су преговори са челницима Олимпијакоса „пукли“ и да од његовог ангажмана нема ништа.

Такав развој догађаја значи да је у први план избио Милан Ристић. Према наводима портала Новаспортс, који важи за поуздан извор информација кад је Оли у питању, Србин је пажљиво скениран као потенцијално решење, из свих углова су челници клуба проучавали његову биографију и, како се може чути, одушевили се. Штавише, МОЗЗАРТ Спорту је потврђено да је Ристић два пута по пет дана боравио у кампу Олимпијакоса и у директним разговорима о стилу игре, обуци, програму развоја талената импресионирао потенцијалне послодавце. Толко да су спремни да му повере клупу омладинског тима, рачунајући да је то поље које Ристић добро познаје, јер се доказао у раду са млађим категоријама Партизана (Влаховић, Шеховић, Кокир, Светзозар Марковић) и филијалом Телеоптиком.

Да би се идеја реализовала потребно је да стигне сагласност са врха. У виду одобрење газде ЕвенгелосаМаринакиса. Како први човек Олимпијакоса тренутно није у Атини посао тапка у месту, али се очекује да до краја седмице ово питање буде скинуто са дневног реда.

Уколико добије прилику да ради у Грчкој, Милан Ристић ће представљати Олимпијакос у УЕФА Лига младих, где су црвено-бели у прва два кола играли нерешено са Тотенхемом (1:1), а онда поражени од Црвене звезде (1:2).

Подсетимо, у марту ове године старији играчи Партизана, између осталих Саша Илић, предлагали су МиланаРистића за тренера првог тима после оставке Зорана Мирковића. Очигледно, не без основа.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар