Ne valja Partizanu - valja Olimpijakosu!

Proizvodio talente u Zemunelu, Saša Ilić ga predlagao za trenera Partizana, sad ga zove Olimpijakos! Milan Ristić na ceni u Grčkoj. . .

Fudbal 11.10.2019 | 18:08
Ne valja Partizanu - valja Olimpijakosu!
Srpski treneri imali su poslednjih godina dosta uspeha u grčkom fudbalu: Vladimir Ivić je osvojio kup sa PAOK-om, Vladan Milojević podigao Panionios, Milan Rastavac beležio zadovoljavajuće rezultate sa Ksantijem, a njihovim putem mogao bi da krene i Milan Ristić, pošto je bivši strateg Teleoptika kandidat da preuzme brigu o omladinskom timu slavnog Olimpijakosa.

Mediji u Pireju pišu da je 38-godišnji Ristić trenutno na pol-poziciji za funkciju upražnjenu odlaskom Rikarda Pereza. U Atini nisu zadovoljni kako su se Olimpijakosovi talenti razvijali pod komandom Portugalca, krenuli su u potragu za njegovim naslednikom i fokus je zadržan na dva imena. Favoritom se dugo smatrao Andonis Nikopolidis, legendarni golman reprezenatcije Grčke, koji je po okonačnju karijere 2012. nekoliko puta bio pomoćni trener crveno-belih, po potrebi vodio tim u kratkim vremenskim intervalima, ali nikad nije dobio šansu na glavnoj sceni. Očekivalo se da bi mogao da se profiliše u radu sa mlađim kategorijama, ali ako je verovati vestima iz Atine izgleda da su pregovori sa čelnicima Olimpijakosa „pukli“ i da od njegovog angažmana nema ništa.

Takav razvoj događaja znači da je u prvi plan izbio Milan Ristić. Prema navodima portala Novasports, koji važi za pouzdan izvor informacija kad je Oli u pitanju, Srbin je pažljivo skeniran kao potencijalno rešenje, iz svih uglova su čelnici kluba proučavali njegovu biografiju i, kako se može čuti, oduševili se. Štaviše, MOZZART Sportu je potvrđeno da je Ristić dva puta po pet dana boravio u kampu Olimpijakosa i u direktnim razgovorima o stilu igre, obuci, programu razvoja talenata impresionirao potencijalne poslodavce. Tolko da su spremni da mu povere klupu omladinskog tima, računajući da je to polje koje Ristić dobro poznaje, jer se dokazao u radu sa mlađim kategorijama Partizana (Vlahović, Šehović, Kokir, Svetzozar Marković) i filijalom Teleoptikom.

Da bi se ideja realizovala potrebno je da stigne saglasnost sa vrha. U vidu odobrenje gazde EvengelosaMarinakisa. Kako prvi čovek Olimpijakosa trenutno nije u Atini posao tapka u mestu, ali se očekuje da do kraja sedmice ovo pitanje bude skinuto sa dnevnog reda.

Ukoliko dobije priliku da radi u Grčkoj, Milan Ristić će predstavljati Olimpijakos u UEFA Liga mladih, gde su crveno-beli u prva dva kola igrali nerešeno sa Totenhemom (1:1), a onda poraženi od Crvene zvezde (1:2).

Podsetimo, u martu ove godine stariji igrači Partizana, između ostalih Saša Ilić, predlagali su MilanaRistića za trenera prvog tima posle ostavke Zorana Mirkovića. Očigledno, ne bez osnova.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar