Видео - Тестови: Хјустон се реванширао шампиону!

Бруклин бољи од Лејкерса у Шангају! Одигране су још две утакмице НБА предсезоне на Далеком истоку.

Кошарка 10.10.2019 | 20:59
Видео - Тестови: Хјустон се реванширао шампиону!
Хјустон Рокетси победили су Торонто Репторсе резултатом 118:111, док су Бруклин Нетси у неизвесном мечу савладали Лос Анђелес Лејкерсе 114:111.

Тренер Хјустона Мајк Д'Антони најдуже је држао на паркету своје најбоље играче, док су остала тројица тренера више експериментисала, што је и очекивано у овој фази припрема, на непуне две недеље пре почетка сезоне.

"Ракете" су до реванша Торонту у јапанском граду Саитами предводили Џејмс Харден и Расел Вестбрук са по 22 поена. Двојица Ол стар бекова заједно су скупили 13 асистенција и шест украдених лопти.

Двоцифрен учинак имали су још Ерик Гордон, Клинт Капела и Остин Риверс, док су се у редовима актуелног шампиона издвојили Норман Пауел са 22 и Паскал Сијакам са 16 поена.

Подсећамо да је Репторсе током лета напустио МВП финала Кавај Ленард, који је потписао за Лос Анђелес Клиперсе, тако да ће једини канадски тим ући у нову сезону са малим изгледима да понови подвиг од пре четири месеца.



Бруклин Нетси и Лос Анђелес Лејкерси одмерили су снаге у Шангају, усред кризе настале између НБА лиге и кинеских власти, због твита у коме је генерални менаџер Хјустона Дерил Мори подржао протесте против владе у Хонг Конгу.

Упркос свему, утакмица је одиграна пред пуним трибинама, у релативно доброј атмосфери, а Нетси су "изненадили" једног од фаворита за титулу, захваљујући украденој лопти и поенима Дејвида Нвабе девет секунди пре краја.

Поред Спенсера Динвидија са 20 и новајлије Торијана Принса са 18 поена, у екипи Бруклина истакао се Џанан Муса, некадашњи бек Цедевите и репрезентативац БиХ. Убацио је 16 поена, од тога четири тројке из шест покушаја!

Водећи стрелци Лејкерса распоредили су поене на идентичан начин: Леброн Џејмс 20, Ражон Рондо 18, Ентони Дејвис 16.

Ова два тима поново ће се састати у суботу у Шенжену.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар