Video - Testovi: Hjuston se revanširao šampionu!

Bruklin bolji od Lejkersa u Šangaju! Odigrane su još dve utakmice NBA predsezone na Dalekom istoku.

Košarka 10.10.2019 | 20:59
Video - Testovi: Hjuston se revanširao šampionu!
Hjuston Roketsi pobedili su Toronto Reptorse rezultatom 118:111, dok su Bruklin Netsi u neizvesnom meču savladali Los Anđeles Lejkerse 114:111.

Trener Hjustona Majk D'Antoni najduže je držao na parketu svoje najbolje igrače, dok su ostala trojica trenera više eksperimentisala, što je i očekivano u ovoj fazi priprema, na nepune dve nedelje pre početka sezone.

"Rakete" su do revanša Torontu u japanskom gradu Saitami predvodili Džejms Harden i Rasel Vestbruk sa po 22 poena. Dvojica Ol star bekova zajedno su skupili 13 asistencija i šest ukradenih lopti.

Dvocifren učinak imali su još Erik Gordon, Klint Kapela i Ostin Rivers, dok su se u redovima aktuelnog šampiona izdvojili Norman Pauel sa 22 i Paskal Sijakam sa 16 poena.

Podsećamo da je Reptorse tokom leta napustio MVP finala Kavaj Lenard, koji je potpisao za Los Anđeles Kliperse, tako da će jedini kanadski tim ući u novu sezonu sa malim izgledima da ponovi podvig od pre četiri meseca.



Bruklin Netsi i Los Anđeles Lejkersi odmerili su snage u Šangaju, usred krize nastale između NBA lige i kineskih vlasti, zbog tvita u kome je generalni menadžer Hjustona Deril Mori podržao proteste protiv vlade u Hong Kongu.

Uprkos svemu, utakmica je odigrana pred punim tribinama, u relativno dobroj atmosferi, a Netsi su "iznenadili" jednog od favorita za titulu, zahvaljujući ukradenoj lopti i poenima Dejvida Nvabe devet sekundi pre kraja.

Pored Spensera Dinvidija sa 20 i novajlije Torijana Prinsa sa 18 poena, u ekipi Bruklina istakao se Džanan Musa, nekadašnji bek Cedevite i reprezentativac BiH. Ubacio je 16 poena, od toga četiri trojke iz šest pokušaja!

Vodeći strelci Lejkersa rasporedili su poene na identičan način: Lebron Džejms 20, Ražon Rondo 18, Entoni Dejvis 16.

Ova dva tima ponovo će se sastati u subotu u Šenženu.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar