Олимпијакос по рецепту Панатинаикоса!

Стиже тренер с оне стране Атлантика? Тражи се наследник Дејвида Блата. . .  Милутинов није отишао у НБА лигу, али оданде ће му можда доћи нови тренер! После растанка са Дејвидом Блатом, Олимпијакос ће вероватно опет ангажовати америчког стручњака.

Кошарка 12.10.2019 | 19:05
Олимпијакос по рецепту Панатинаикоса!
Одлазак Дејвида Блата из Пиреја мало кога је заиста изненадио. После лошег уласка у сезону, помешано са озбиљним здравственим проблемима 60-годишњег стручњака, није оставило превише простора управи Олимпијакоса, због чега је споразумни раскид сарадње био потпуно логичан.

Пирејски великан и даље је у потрази за потенцијалним решењима. Није да их на тржишту има превише, али идеја постоји. Док је Блатов први помоћник Кестутис Кемзура сигуран да води екипу у мечу против Валенсије, породица Ангелопулос је ступила у контакт с Скотом Скајлсом, што је Адријану Војнаровском потврдио агент Кит Глес. Скајлс је последњи ангажман имао пре три године, када је водио Орландо Меџик, али не с претераним успехом. Према наводима његовог агента, тренерски посао га и даље занима, иако дуже време није у тим водама. Скајлс има искуство рада у Грчкој, пошто је тренерску каријеру започео у солунском Паоку давне 1996. године. Тада је у ПАОК стигао као играч, али је на пола сезоне одлучио да прихвати тренерски посао.

После грчких црно-белих Скајл је највише времена провео у Финиксу, а затим је радио и у Чикагу и Милвокију пре доласка на Флориду. У Орланду је на 82 утакмице имао скор 35-47, што није било довољно за пласман у плеј-оф. Убрзо након тога напустио је клуб уз личну оцену да "није прави тренер за Орландо".

Занимљиво, многи су на овакву одлуку власника Олимпијакоса повукли паралелу с потезом првог човека Панатинаикоса Димитриса Јанакопулоса, који је прошле сезоне по отпуштању Ћавија Пасквала довео Рика Питина...



Некадашњи тренер Финикса, Чикага, Милвокија и Орланда Скот Скајлс (55) кандидат је "број један" за упражњено место на клупи Олимпијакоса, објавили су грчки медији, а потврдио Скајлсов агент Кит Глес.

Олимпијакос се минулог викенда растао са Дејвидом Блатом, само што је овај почео завршну сезону двогодишњег уговора.

Репрезентативац Србије Никола Милутинов, који ни четири године после драфта на коме је изабран није отишао у НБА, тако би могао да добије тренера из најјаче лиге на свету. Додуше, Скајлс је без посла од маја 2016, када је поднео оставку у Орландо Меџику, објаснивши да "није прави тренер" за ту екипу.

За човека са 10 година играчког и петнаестак година тренерског искуства у НБА, долазак у Грчку не би био потпуна новост, будући да је у сезони 1996/97 био играч, а потом и играч-тренер солунског Паока, чији члан је тада био и Пеђа Стојаковић.

Скајлс је НБА рекордер са 30 асистенција у једном мечу, док као тренер има укупни скор 478-480 у регуларном делу сезоне и 18-24 у плеј офу.

Олимпијакос у другом колу Евролиге дочекује Валенсију, након убедљивог пораза од Асвела на старту такмичења.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар