Olimpijakos po receptu Panatinaikosa!

Stiže trener s one strane Atlantika? Traži se naslednik Dejvida Blata. . .  Milutinov nije otišao u NBA ligu, ali odande će mu možda doći novi trener! Posle rastanka sa Dejvidom Blatom, Olimpijakos će verovatno opet angažovati američkog stručnjaka.

Košarka 12.10.2019 | 19:05
Olimpijakos po receptu Panatinaikosa!
Odlazak Dejvida Blata iz Pireja malo koga je zaista iznenadio. Posle lošeg ulaska u sezonu, pomešano sa ozbiljnim zdravstvenim problemima 60-godišnjeg stručnjaka, nije ostavilo previše prostora upravi Olimpijakosa, zbog čega je sporazumni raskid saradnje bio potpuno logičan.

Pirejski velikan i dalje je u potrazi za potencijalnim rešenjima. Nije da ih na tržištu ima previše, ali ideja postoji. Dok je Blatov prvi pomoćnik Kestutis Kemzura siguran da vodi ekipu u meču protiv Valensije, porodica Angelopulos je stupila u kontakt s Skotom Skajlsom, što je Adrijanu Vojnarovskom potvrdio agent Kit Gles. Skajls je poslednji angažman imao pre tri godine, kada je vodio Orlando Medžik, ali ne s preteranim uspehom. Prema navodima njegovog agenta, trenerski posao ga i dalje zanima, iako duže vreme nije u tim vodama. Skajls ima iskustvo rada u Grčkoj, pošto je trenersku karijeru započeo u solunskom Paoku davne 1996. godine. Tada je u PAOK stigao kao igrač, ali je na pola sezone odlučio da prihvati trenerski posao.

Posle grčkih crno-belih Skajl je najviše vremena proveo u Finiksu, a zatim je radio i u Čikagu i Milvokiju pre dolaska na Floridu. U Orlandu je na 82 utakmice imao skor 35-47, što nije bilo dovoljno za plasman u plej-of. Ubrzo nakon toga napustio je klub uz ličnu ocenu da "nije pravi trener za Orlando".

Zanimljivo, mnogi su na ovakvu odluku vlasnika Olimpijakosa povukli paralelu s potezom prvog čoveka Panatinaikosa Dimitrisa Janakopulosa, koji je prošle sezone po otpuštanju Ćavija Paskvala doveo Rika Pitina...



Nekadašnji trener Finiksa, Čikaga, Milvokija i Orlanda Skot Skajls (55) kandidat je "broj jedan" za upražnjeno mesto na klupi Olimpijakosa, objavili su grčki mediji, a potvrdio Skajlsov agent Kit Gles.

Olimpijakos se minulog vikenda rastao sa Dejvidom Blatom, samo što je ovaj počeo završnu sezonu dvogodišnjeg ugovora.

Reprezentativac Srbije Nikola Milutinov, koji ni četiri godine posle drafta na kome je izabran nije otišao u NBA, tako bi mogao da dobije trenera iz najjače lige na svetu. Doduše, Skajls je bez posla od maja 2016, kada je podneo ostavku u Orlando Medžiku, objasnivši da "nije pravi trener" za tu ekipu.

Za čoveka sa 10 godina igračkog i petnaestak godina trenerskog iskustva u NBA, dolazak u Grčku ne bi bio potpuna novost, budući da je u sezoni 1996/97 bio igrač, a potom i igrač-trener solunskog Paoka, čiji član je tada bio i Peđa Stojaković.

Skajls je NBA rekorder sa 30 asistencija u jednom meču, dok kao trener ima ukupni skor 478-480 u regularnom delu sezone i 18-24 u plej ofu.

Olimpijakos u drugom kolu Evrolige dočekuje Valensiju, nakon ubedljivog poraza od Asvela na startu takmičenja.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar