Рамос хоће на Олимпијске игре, али...

Проблем је политика Фудбалског савеза Шпаније.

Фудбал 12.10.2019 | 09:54
Рамос хоће на Олимпијске игре, али...
Легендарни дефанзивац Реала и репрезентације Шпаније Серхио Рамос изразио је жељу да учествује на Олимпијским играма у Токију следеће године. Локални Ел Мундо објавио је јуче информацију о жељи капитена Црвене фурије да златну медаљу на Олимпијади придода Мундијалу из 2010. и титулама првака Европе ит 2008. и 2012. године.

Та идеја се, међутим, не подудара са новом политиком Фудбалског савеза Шпаније који жели да има формирани тим који ће махом чинити фудбалери који су летос у Италији освојили У-21 Европско првенство.

Штавише, у Токију неће бити места ни за Родрија (Манчестер Сити) и Марка Асенсија (Реал) који су летос одбили да играју за младу репрезентацију Шпаније јер према важећим прописима, фудбалске екипе на Олимпијским играма могу имати највише тројицу играча рођених пре 1. јануара 1997. 

Како сада ствари стоје, право наступа неће имати ни Жуниор Фирпо, Фабијан Руиз, Микел Мерино, Дани Себаљос, Алфонсо Педраца, Марко Рока, Пабло Форналс...

Неповољан податак за Рамоса је и чињеница да је Фудбалски савез Шпаније раније већ одбијао исту жељу Серђија Бускетса. Ас Барселоне је после Европског првенства у Украјини 2012. желео да продужи истог лета у Лондон, међутим Висенте Дел Боске и Пеп Гвардиола су му то изричито забранили.

Видећемо каква ће одлука бити донесена у вези штопера Реала, а за крај споменимо и да од великих фудбалских имена златне медаље са Олимпијских игара имају Лионел Меси (Аргентина, 2008) и Нејмар (Бразил, 2016).

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар