Ramos hoće na Olimpijske igre, ali...

Problem je politika Fudbalskog saveza Španije.

Fudbal 12.10.2019 | 09:54
Ramos hoće na Olimpijske igre, ali...
Legendarni defanzivac Reala i reprezentacije Španije Serhio Ramos izrazio je želju da učestvuje na Olimpijskim igrama u Tokiju sledeće godine. Lokalni El Mundo objavio je juče informaciju o želji kapitena Crvene furije da zlatnu medalju na Olimpijadi pridoda Mundijalu iz 2010. i titulama prvaka Evrope it 2008. i 2012. godine.

Ta ideja se, međutim, ne podudara sa novom politikom Fudbalskog saveza Španije koji želi da ima formirani tim koji će mahom činiti fudbaleri koji su letos u Italiji osvojili U-21 Evropsko prvenstvo.

Štaviše, u Tokiju neće biti mesta ni za Rodrija (Mančester Siti) i Marka Asensija (Real) koji su letos odbili da igraju za mladu reprezentaciju Španije jer prema važećim propisima, fudbalske ekipe na Olimpijskim igrama mogu imati najviše trojicu igrača rođenih pre 1. januara 1997. 

Kako sada stvari stoje, pravo nastupa neće imati ni Žunior Firpo, Fabijan Ruiz, Mikel Merino, Dani Sebaljos, Alfonso Pedraca, Marko Roka, Pablo Fornals...

Nepovoljan podatak za Ramosa je i činjenica da je Fudbalski savez Španije ranije već odbijao istu želju Serđija Busketsa. As Barselone je posle Evropskog prvenstva u Ukrajini 2012. želeo da produži istog leta u London, međutim Visente Del Boske i Pep Gvardiola su mu to izričito zabranili.

Videćemo kakva će odluka biti donesena u vezi štopera Reala, a za kraj spomenimo i da od velikih fudbalskih imena zlatne medalje sa Olimpijskih igara imaju Lionel Mesi (Argentina, 2008) i Nejmar (Brazil, 2016).

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar