Ексером себе упуцао у срце и преживео!

Аарон, столар и произвођач намештаја из Вудлендса у Тексасу имао је праву срећу у несрећи Овај посао ради већ 20 година, али оно што што му се пре месец дана догодило је баш срећа. .

Занимљивости 10.10.2019 | 18:00
Ексером себе упуцао у срце и преживео!
Док је Аарон ( презиме није хтео да му се објављује) радио са пиштољем за ексере, пиштољ се заглавио пошто се црево за довод компримованог ваздуха запетљало.

Арон је то лако решио, али је, том приликом, са удаљености од неких 30 центиметара случајно испалио ексер себи у груди, и то у пределу срца. У тренутку му је цео живот пролетео пред очима, поверовао је да дошао крај. Ексер дугачак 7,5 центиметара Аарон га је тада ишчупао из срца голим рукама.


"Зарио се у мене све до главе, целом дужином. Ноктима сам га повукао и извукао напоље. Мислио сам, готово је, умрећу. Тад сам пао у несвест", присетио се он.


Ексер је дошао до срца, а вадити га у таквој ситуацији је врло рискантан потез, пошто човек може да искрвари. Ипак, Аарон тада о томе није ни мислио, већ је аутоматски посегао за њим. Док је лежао на поду, његов радник је позвао Хитну помоћ. Рекао им је: "Мој шеф се управо упуцао ексером у срце. Очи су му се изврнуле."


Након тога је позвао и његову супругу Лиз и рекао јој да ће Арон ускоро бити превезен у болницу на операцију, и да се нада да ће тамо успети да му спасе живот. "Прошло је 40 минута од несреће до тренутка када су га превезли у болницу. Могу да кажем да је то било најдужих 40 минута у мом животу", рекла је она касније.


Арона су одмах сместили у операциону салу, а чак је и доктор Тимоти Хоџес, који га је оперисао, био видно шокиран оним што види.


"Видело се одмах да није добро. Звучи изненађујуће, али брза одлука да одмах ишчупа ексер из срца му је можда спасила живот", рекао је лекар након успешног изведеног захвата. Када је изашао из сале, пришао Ароновој супрузи, загрлио је и рекао да ће све бити у реду.


И заиста, срећни столар се толико добро и брзо опоравио, да се већ вратио на посао.


На крају да додамо и то, да пиштољ за закуцавање ексера "пошаље" око 37.000 људи широм САД-а у болницу.




Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар