Шангај: Ноле на Циципаса, прошао и Федерер!

Новак против Циципаса у четвртфиналу у Шангају.  Најбољи тенисер света Новак Ђоковић добио је противника у четвртфиналу Мастерса у Шангају.  Федерер прегрмео изазов Гофана! Роџер Федерер је био суочен са сет лоптама у првом сету за противника, али је ипак успео да нађе излаз и победи Давида Гофана.

Тенис 10.10.2019 | 15:55
Шангај: Ноле на Циципаса, прошао и Федерер!
Најбољи тенисер света ће се за пласман у полуфинале борити против грчког тенисера Стефаноса Циципаса, који је после велике борбе победио Пољака Хуберта Хурчака, 7:5, 3:6, 7:6 (5).

Меч је трајао укупно 136 минута а у почетном сету, Хуркач је имао 5:4 и две сет лопте на сервис Циципаса, али није успео да их искористи.

Грк је потом у 11. гему начинио брејк и потом одсервирао за почетни сет.

Хуркач је у другом сету био бољи, повео је са 2:0 потом и са 4:1 и рутински је до краја одиграо и стигао до изједначења.

Велика борба водила се у сету одлуке у којем није било брејка.

У тај-брејку, Циципас је повео са 3:1 и 5:2 и на крају стигао је до тријумфа и меча са Ђоковићем.

Он и Новак су се до сада састајали два пута, скор је нерешен. Циципас је победио 2018. на мечу у Синсинатију, док је Новак ове године у два сета био бољи на Мастерсу у Мадриду.

У наредно коло прошао је и полуфиналиста УС Опена, Италијан Матео Беретини који је био бољи од Роберта Баутисте-Агута из Шпаније, 7:6 (5), 6:4.

Федерер прегрмео изазов Гофана! Роџер Федерер је био суочен са сет лоптама у првом сету за противника, али је ипак успео да нађе излаз и победи Давида Гофана.



Швајцарац се у четвртфинале Мастерса у Шангају пласирао после победе од 7:6 (7), 6:4 и сада га очекује сусрет са победником меча између Александера Зверева и Андреја Рубљева.

Гофан је добро играо у почетном сету, успео је да натера Федерера да игра ударац више и греши, али када је било најважније, Белгијанцу се стегла рука.

Федерер је на 5:4 и сервис ривала имао сет лопту, али је није искористио да би потом Гофан успео да направи брејк у 11. гему и поведе са 6:5.

Потом је Белгијанац сервирао за почетни сет, имао је чак три сет лопте, али је Федерер све то издржао и направио рибрејк за 6:6 и стигао до тај-брејка.

У том делу игре, Гофан је поново имао прилике да узме сет, на 6:5 и 7:6, али је прокоцкао и те прилике, Федерер је узео три поена у низу и стигао до вођства у мечу.

У другом сету Федерер је сломио отпор Белгијанца у седмом гему, што му је било довољно да уз сигуран сервис стигне до победе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар