Šangaj: Nole na Cicipasa, prošao i Federer!

Novak protiv Cicipasa u četvrtfinalu u Šangaju.  Najbolji teniser sveta Novak Đoković dobio je protivnika u četvrtfinalu Mastersa u Šangaju.  Federer pregrmeo izazov Gofana! Rodžer Federer je bio suočen sa set loptama u prvom setu za protivnika, ali je ipak uspeo da nađe izlaz i pobedi Davida Gofana.

Tenis 10.10.2019 | 15:55
Šangaj: Nole na Cicipasa, prošao i Federer!
Najbolji teniser sveta će se za plasman u polufinale boriti protiv grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa, koji je posle velike borbe pobedio Poljaka Huberta Hurčaka, 7:5, 3:6, 7:6 (5).

Meč je trajao ukupno 136 minuta a u početnom setu, Hurkač je imao 5:4 i dve set lopte na servis Cicipasa, ali nije uspeo da ih iskoristi.

Grk je potom u 11. gemu načinio brejk i potom odservirao za početni set.

Hurkač je u drugom setu bio bolji, poveo je sa 2:0 potom i sa 4:1 i rutinski je do kraja odigrao i stigao do izjednačenja.

Velika borba vodila se u setu odluke u kojem nije bilo brejka.

U taj-brejku, Cicipas je poveo sa 3:1 i 5:2 i na kraju stigao je do trijumfa i meča sa Đokovićem.

On i Novak su se do sada sastajali dva puta, skor je nerešen. Cicipas je pobedio 2018. na meču u Sinsinatiju, dok je Novak ove godine u dva seta bio bolji na Mastersu u Madridu.

U naredno kolo prošao je i polufinalista US Opena, Italijan Mateo Beretini koji je bio bolji od Roberta Bautiste-Aguta iz Španije, 7:6 (5), 6:4.

Federer pregrmeo izazov Gofana! Rodžer Federer je bio suočen sa set loptama u prvom setu za protivnika, ali je ipak uspeo da nađe izlaz i pobedi Davida Gofana.



Švajcarac se u četvrtfinale Mastersa u Šangaju plasirao posle pobede od 7:6 (7), 6:4 i sada ga očekuje susret sa pobednikom meča između Aleksandera Zvereva i Andreja Rubljeva.

Gofan je dobro igrao u početnom setu, uspeo je da natera Federera da igra udarac više i greši, ali kada je bilo najvažnije, Belgijancu se stegla ruka.

Federer je na 5:4 i servis rivala imao set loptu, ali je nije iskoristio da bi potom Gofan uspeo da napravi brejk u 11. gemu i povede sa 6:5.

Potom je Belgijanac servirao za početni set, imao je čak tri set lopte, ali je Federer sve to izdržao i napravio ribrejk za 6:6 i stigao do taj-brejka.

U tom delu igre, Gofan je ponovo imao prilike da uzme set, na 6:5 i 7:6, ali je prokockao i te prilike, Federer je uzeo tri poena u nizu i stigao do vođstva u meču.

U drugom setu Federer je slomio otpor Belgijanca u sedmom gemu, što mu je bilo dovoljno da uz siguran servis stigne do pobede.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar