Шангај: Мари бољи од Ђоковића!

Али и Крајиновића, у пару са Скупским.  Ђоковић и Крајиновић заустављени у дублу у Шангају.  Српски тенисери Новак Ђоковић и Филип Крајиновић завршили су учешће у другом колу Мастерса у Шангају у дубл конкуренцији.

Тенис 10.10.2019 | 13:23
Шангај: Мари бољи од Ђоковића!
Они су изгубили од Британаца Џејмија Марија и Нила Скупског 6:3, 6:2.

Српски тандем није успео да прође у четвртфинале и приреди ново изненађење против искуснијих дубл тенисера, пошто јесу претходно избацили пете носиоце из Немачке Кевина Кравица и Андреаса Миеса.

Мари и Скупски у следећој фази састају се са Равеном Класеном (Јужна Африка) и Мајклом Венусом (Нови Зеланд).

Мастерс у Шангају игра се за укупан наградни фонд од 8,3 милиона долара.

Новак Ђоковић је данас на мастерсу у Шанагају Шангају (тврда подлога у хали за наградни фонд од 7,47 милиона долара) играо "дупли програм", што би глумци рекли. И учинак је, очекивано половичан.

Прво је уз мало проблема успео да се избори са Џоном Изнером у синглу и пласира се у четвртфинале маестралном представом против најбољег сервера света који је притом имао свој дан. Наиме, 208 цм високи Американац је забележио девет асова против Србина (који је зачудо имао исто толико), чиме је прешао број од 1.000 неодбрањвих сервиса у 2019. те му је шести пут, и то везано пошло за руком да буде најбољи сревсер на АТП туру у каријери.  Имао би их и више данас, пошто је сјајно и веома јако сервирао (76 % прва серва, без дуплих грешака, просечна брзина првог сервиса 214, а другог 206 км/ч), да преко пута себе није имао Ђоковића.

Али, Нолету у "наставку програма" није било спаса у дублу. Наиме, он и Филип Крајиновић су се други турнир заредом окушали у игри парова, а  овај пут су успели да се пропбију у друго коло где су заустављени.

Као што написасмо очекивано, пошто су се намерили на један од прилично квалитетан пар који чине Џејми Мари, брат далеко познатијег Ендија и Нил Скупски. Британска комбинација је без већих проблема славила са 2:0, по сетовима 6:3 и 6:2. Противници у четвртфиналу ће им бити шести носиоци Французи Никола Мају и Едуар Роже-Вазелан.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар