Šangaj: Mari bolji od Đokovića!

Ali i Krajinovića, u paru sa Skupskim.  Đoković i Krajinović zaustavljeni u dublu u Šangaju.  Srpski teniseri Novak Đoković i Filip Krajinović završili su učešće u drugom kolu Mastersa u Šangaju u dubl konkurenciji.

Tenis 10.10.2019 | 13:23
Šangaj: Mari bolji od Đokovića!
Oni su izgubili od Britanaca Džejmija Marija i Nila Skupskog 6:3, 6:2.

Srpski tandem nije uspeo da prođe u četvrtfinale i priredi novo iznenađenje protiv iskusnijih dubl tenisera, pošto jesu prethodno izbacili pete nosioce iz Nemačke Kevina Kravica i Andreasa Miesa.

Mari i Skupski u sledećoj fazi sastaju se sa Ravenom Klasenom (Južna Afrika) i Majklom Venusom (Novi Zeland).

Masters u Šangaju igra se za ukupan nagradni fond od 8,3 miliona dolara.

Novak Đoković je danas na mastersu u Šanagaju Šangaju (tvrda podloga u hali za nagradni fond od 7,47 miliona dolara) igrao "dupli program", što bi glumci rekli. I učinak je, očekivano polovičan.

Prvo je uz malo problema uspeo da se izbori sa Džonom Iznerom u singlu i plasira se u četvrtfinale maestralnom predstavom protiv najboljeg servera sveta koji je pritom imao svoj dan. Naime, 208 cm visoki Amerikanac je zabeležio devet asova protiv Srbina (koji je začudo imao isto toliko), čime je prešao broj od 1.000 neodbranjvih servisa u 2019. te mu je šesti put, i to vezano pošlo za rukom da bude najbolji srevser na ATP turu u karijeri.  Imao bi ih i više danas, pošto je sjajno i veoma jako servirao (76 % prva serva, bez duplih grešaka, prosečna brzina prvog servisa 214, a drugog 206 km/č), da preko puta sebe nije imao Đokovića.

Ali, Noletu u "nastavku programa" nije bilo spasa u dublu. Naime, on i Filip Krajinović su se drugi turnir zaredom okušali u igri parova, a  ovaj put su uspeli da se propbiju u drugo kolo gde su zaustavljeni.

Kao što napisasmo očekivano, pošto su se namerili na jedan od prilično kvalitetan par koji čine Džejmi Mari, brat daleko poznatijeg Endija i Nil Skupski. Britanska kombinacija je bez većih problema slavila sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:2. Protivnici u četvrtfinalu će im biti šesti nosioci Francuzi Nikola Maju i Eduar Rože-Vazelan.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar