Ивана најавила крај каријере 2022. године!

Опроштај уз светски рекорд у Београду! Најбоља атлетичарка Србије ускоро почиње да тренира након паузе због повреде, али је саопштила и дугорочне планове и када ће се опростити од "краљице спортова".

Остали спортови 10.10.2019 | 21:42
Ивана најавила крај каријере 2022. године!
Ивана Шпановић пребродила је тежак период након повреде која ју је спречила да наступа на Светском првенству у Дохи.

Најавила је да ће се следеће недеље вратити тренинзима после паузе и кренути полако припреме за изазове у новој сезони.

"Почињем са уводним радом 15. октобра, али због тежине повреде бићу мало обазривија на почетку, поготово због чињенице да је следећа година олимпијска.Нема места ни простора калкулацији или раду који није са 100 одсто могућности", изјавила је за "Спортски журнал" Ивана Шпановић.

Сјајна скакачица у даљ, која је на великим такмичењима освојила 11 одличја, најавила је да ће 2020. бранити злато на Светском првенству у дворани у Кини у марту, пре наступа у Токију на Олимпијским играма.

Ивана је отишла и мало даље у плановима и најавила да би 2022. могла да се опрости од атлетике. Не крије да би волела да то учини на спектакуларан начин, пред домаћом публиком.

"Волела бих да будемо изабрани за домаћеине Светског првенства 2022. у дворани. Разлог због којег би волела да се то догоди је размишљање о повлачењу из атлетике. Волела бих да то буде уз покушај обарања дворанског светског рекорда од 7,37 метара пред домаћом публиком у београдској Арени", јасно је поручила Ивана Шпановић, најбоља српска спортисткиња.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар