Ivana najavila kraj karijere 2022. godine!

Oproštaj uz svetski rekord u Beogradu! Najbolja atletičarka Srbije uskoro počinje da trenira nakon pauze zbog povrede, ali je saopštila i dugoročne planove i kada će se oprostiti od "kraljice sportova".

Ostali sportovi 10.10.2019 | 21:42
Ivana najavila kraj karijere 2022. godine!
Ivana Španović prebrodila je težak period nakon povrede koja ju je sprečila da nastupa na Svetskom prvenstvu u Dohi.

Najavila je da će se sledeće nedelje vratiti treninzima posle pauze i krenuti polako pripreme za izazove u novoj sezoni.

"Počinjem sa uvodnim radom 15. oktobra, ali zbog težine povrede biću malo obazrivija na početku, pogotovo zbog činjenice da je sledeća godina olimpijska.Nema mesta ni prostora kalkulaciji ili radu koji nije sa 100 odsto mogućnosti", izjavila je za "Sportski žurnal" Ivana Španović.

Sjajna skakačica u dalj, koja je na velikim takmičenjima osvojila 11 odličja, najavila je da će 2020. braniti zlato na Svetskom prvenstvu u dvorani u Kini u martu, pre nastupa u Tokiju na Olimpijskim igrama.

Ivana je otišla i malo dalje u planovima i najavila da bi 2022. mogla da se oprosti od atletike. Ne krije da bi volela da to učini na spektakularan način, pred domaćom publikom.

"Volela bih da budemo izabrani za domaćeine Svetskog prvenstva 2022. u dvorani. Razlog zbog kojeg bi volela da se to dogodi je razmišljanje o povlačenju iz atletike. Volela bih da to bude uz pokušaj obaranja dvoranskog svetskog rekorda od 7,37 metara pred domaćom publikom u beogradskoj Areni", jasno je poručila Ivana Španović, najbolja srpska sportistkinja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar