Трамп се обрушио на Поповича и Кера!

Гледао сам га, тресао се као мало дете! Кратко је одговорио на постављено питање, а онда се окренуо својим жестоким критичарима - тренерима Спарса и Вориорса.

Кошарка 12.10.2019 | 12:07
Трамп се обрушио на Поповича и Кера!
Упитан да прокоментарише проблем са којим се НБА лига суочава на веома уносном кинеском тржишту, изазван твитом генералног менаџера Хјустон Рокетса у ком је Дерил Мори пружио подршку демонстрантима у Хонг Конгу, председник Сједињених Држава одговорио је кратко:

"Они морају да реше ту ситуацију сами", било је све што је Доналд Трамп рекао на ту тему.

Али...

Трамп је питање везано за кошарку искористио да се обрачуна са својим жестоким критичарима, Грегом Поповичем и Стивом Кером, који су као тренери летос предводили репрезентацију САД на Светском првенству у Кини.

О Керу (54), који је као кошаркаш Чикаго Булса и Сан Антонио Спарса освојио пет шампионских титула, па потом још три као тренер Голден Стејт Вориорса, Трамп је рекао…

"Гледао сам тог типа, Стив Кер... Био је као неки мали дечак који је био превише уплашен да би уопште одговорио на питање", говорио је амерички председник на исто питање које је њему било постављено само минут раније.

"Није могао да одговори. Тресао се. 'Ох, па не знам, не знам заиста...' Није знао како да одговори на питање. Али ће зато увек говорити јако ружно о Сједињеним Државама", закључио је 73-годишњи републиканац на челу "Беле куће".

Потом се обрушио на три године млађег од себе, Поповича, освајача пет шампионских титула са Спарсима.

"Гледао сам и Поповича. Отприлике иста ствар, само није деловао тако преплашено, истина. Али, они стално говоре ружно о Сједињеним Државама, али када говоре о Кини не желе да кажу ништа лоше. Мислим да је то прилично тужно. Биће веома интересантно", говорио је Трамп.

Шта су заправо Кер и Попович рекли о ситуацији у којој се НБА лига и њен комесар, Адам Силвер, нису најсрећније снашли од старта?

"То је прилично бизарна међународна прича и не знам шта бих о томе рекао. Читам о свему као и сви остали, али не желим да коментаришем било шта", рекао је Кер, тренер Вориорса који су тренутно најпопуларнија екипа у земљи од 1,38 милијарди људи, а чија Влада је запретила да ће дословце "угасити НБА кошарку" због твита у ком је оперативац Рокетса подржао анти-владине протесте.

Попович је, међутим, пружио подршку комесару Силверу, који се у незавидној ситуацији снашао тако што је подржао Моријево право на слободу мишљења и изражавања, али прокоментарисао да ће НБА сада морати да "живи са последицама".

"Изашао је и гласно подржао право слободе говора. Осећам се сјајно, поново. Он је ђаволски добар лидер у том смислу, веома је храбар", рекао је "коуч Поп" о првом човеку НБА, Силверу.

Као и обично, Попович није пропустио прилику да - између редова - поткачи и председника Трампа.

"А, онда погледате шта проживљавамо последње три године и видите велику разлику. Огроман јаз постоји, без обзира да ли причамо о лидерству, било да говоримо о храбрости", констатовао је Попович, који је пет година живота провео у америчком ратном ваздухопловству.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар