Tramp se obrušio na Popoviča i Kera!

Gledao sam ga, tresao se kao malo dete! Kratko je odgovorio na postavljeno pitanje, a onda se okrenuo svojim žestokim kritičarima - trenerima Sparsa i Voriorsa.

Košarka 12.10.2019 | 12:07
Tramp se obrušio na Popoviča i Kera!
Upitan da prokomentariše problem sa kojim se NBA liga suočava na veoma unosnom kineskom tržištu, izazvan tvitom generalnog menadžera Hjuston Roketsa u kom je Deril Mori pružio podršku demonstrantima u Hong Kongu, predsednik Sjedinjenih Država odgovorio je kratko:

"Oni moraju da reše tu situaciju sami", bilo je sve što je Donald Tramp rekao na tu temu.

Ali...

Tramp je pitanje vezano za košarku iskoristio da se obračuna sa svojim žestokim kritičarima, Gregom Popovičem i Stivom Kerom, koji su kao treneri letos predvodili reprezentaciju SAD na Svetskom prvenstvu u Kini.

O Keru (54), koji je kao košarkaš Čikago Bulsa i San Antonio Sparsa osvojio pet šampionskih titula, pa potom još tri kao trener Golden Stejt Voriorsa, Tramp je rekao…

"Gledao sam tog tipa, Stiv Ker... Bio je kao neki mali dečak koji je bio previše uplašen da bi uopšte odgovorio na pitanje", govorio je američki predsednik na isto pitanje koje je njemu bilo postavljeno samo minut ranije.

"Nije mogao da odgovori. Tresao se. 'Oh, pa ne znam, ne znam zaista...' Nije znao kako da odgovori na pitanje. Ali će zato uvek govoriti jako ružno o Sjedinjenim Državama", zaključio je 73-godišnji republikanac na čelu "Bele kuće".

Potom se obrušio na tri godine mlađeg od sebe, Popoviča, osvajača pet šampionskih titula sa Sparsima.

"Gledao sam i Popoviča. Otprilike ista stvar, samo nije delovao tako preplašeno, istina. Ali, oni stalno govore ružno o Sjedinjenim Državama, ali kada govore o Kini ne žele da kažu ništa loše. Mislim da je to prilično tužno. Biće veoma interesantno", govorio je Tramp.

Šta su zapravo Ker i Popovič rekli o situaciji u kojoj se NBA liga i njen komesar, Adam Silver, nisu najsrećnije snašli od starta?

"To je prilično bizarna međunarodna priča i ne znam šta bih o tome rekao. Čitam o svemu kao i svi ostali, ali ne želim da komentarišem bilo šta", rekao je Ker, trener Voriorsa koji su trenutno najpopularnija ekipa u zemlji od 1,38 milijardi ljudi, a čija Vlada je zapretila da će doslovce "ugasiti NBA košarku" zbog tvita u kom je operativac Roketsa podržao anti-vladine proteste.

Popovič je, međutim, pružio podršku komesaru Silveru, koji se u nezavidnoj situaciji snašao tako što je podržao Morijevo pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, ali prokomentarisao da će NBA sada morati da "živi sa posledicama".

"Izašao je i glasno podržao pravo slobode govora. Osećam se sjajno, ponovo. On je đavolski dobar lider u tom smislu, veoma je hrabar", rekao je "kouč Pop" o prvom čoveku NBA, Silveru.

Kao i obično, Popovič nije propustio priliku da - između redova - potkači i predsednika Trampa.

"A, onda pogledate šta proživljavamo poslednje tri godine i vidite veliku razliku. Ogroman jaz postoji, bez obzira da li pričamo o liderstvu, bilo da govorimo o hrabrosti", konstatovao je Popovič, koji je pet godina života proveo u američkom ratnom vazduhoplovstvu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar