Окончан протест рудара у јами Страњани

Вршилац дужности директора Зависног друштва Рудници мрког угља Един Пашић изјавио је за Фену да је окончан протест рудара погона "Страњани" те да, у складу с одлуком од прије два дана, данас и званично отпочиње процес затварања те јаме.

Босна и Херцеговина 10.10.2019 | 12:15
Окончан протест рудара у јами Страњани
"Сви рудари су дефинитивно напустили јаму и доле се налазе само инспектори. Већ у току данашњег дана извршит ћемо прерасподјелу 165 радника из тог погона у преостала два погона - "Стару јаму" и "Распоточје", како смо са синдикалним представницима и усагласили прије два дана", казао је Пашић.

Он најављује како ће преосталих 55 радника погона "Страњани" остати те радити на извлачењу опреме, али да се због нерентабилности у њој више неће копати угаљ.

ЗД РМУ Зеница, које има око 1.500 запослених, у наредном ће периоду производити угаљ само у погонима "Стара јама" и "Распоточје". Од раније су, такође због нерентабилне експлоатације, затворени површински копови "Мошћаница" и "Рача".

(Акта.ба)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ДРЗАВЉАНИН БИХ И РС.

10.10.2019 10:55

Е сад би било добро да у српској радници мало страјкују за боље стандарде укљуцујуци и пензионере синдикати рс су корумпирани власт је уствари власник синдиката, а ова повецања плаца и пензија су само фантазија власти или мокри снови радника и пензионера Федерација оде са примањима и пензијама гос.Цвијановиц

ОДГОВОРИТЕ